Första advent, första ljuset är tänt

Hoppas att ni har ätit många lussebullar och pepparkakor.... Det har i alla fall vi gjort.   I övrigt har det varit en ganska produktiv helg. Vi har hunnit plocka fram lite av julen samt börjat fixa i nya badrummet. Ett litet besök till IKEA har vi också gjort.

Linas fågelholk som jag fixat med så länge är äntligen färdig. Holken köpte jag på MIO på rea för 49 kronor. Taket har jag målat om för att matcha gardinerna och fjärilarna på garderoben. (Det är verkligen häftigt att de i färgaffären kan blanda till exakt den färg jag önskar. Om jag tar med mig en bit tyg så bryter datorn färgen till samma nyans.) I samma stund som jag köpte fågelholken visste jag att jag ville ha små fåglar till. Snacka om att det är rätt tid för prydnadsfåglar nu. Glittriga prydnadsfåglar är tydligen mycket hett att ha i julgranen i år. De finns överallt. Linas fåglar hittade jag på Blomsterlandet, 29 kronor för två stycken. De matchar hennes "fönsterfjärilar" perfekt.

PIP PIP


Bästisen

Jag har fått en ny bästis, nämligen vår nya DVD. Jag kan sitta här en liten stund till och ändå hinna titta färdigt på Medium (som började vid nio) innan läggdags runt klockan tio. Spola, spola över reklam...

Badrummet är färdigt!

Nu är badrummet färdigt. Det blev riktigt fint, till och med bården är fin. Dessvärre har vi ingen toalett i vårt nya badrum. Planen var att köpa en ny toa och äntligen slippa vår tillfälliga svårspålade "krångeltoalett", men då badrummet blev  färdigt en dag tidigare än beräknat (!), har vi inte hunnit köpa någon ny toa. Förhoppningsvis hinner rörmokaren klämma in oss i början av nästa vecka. Då blir det ny toa och badrummet blir det första rummet i huset som kan räknas som helt klart.


Ännu ingen bård


Bården i närbild. Den är väl inte så ful trots allt.


Det snygga golvet. Det första i sitt slag som mattläggaren lagt in. Tydligen vågar vi mer än medelsvensson.Lite möbler på plats. Resten fixar vi kanske i kväll.


En liten "FÖRE-bild" om någon vill jämföra.

Uppdatering kommer inom kort.

Beslutsångest och fula bårder

Nu har vi efter mycket velande lyckats bestämma hur det ska se ut i vårt badrum. Väggarna blir inte så vackra, eftersom vi kommer att få en bård en bit från taket och hur snyggt är det egentligen? Men då den "gamla" beklädnaden redan är borta, tycker vi att det är synd att sätta upp likadan igen. Den är ju om möjligt ännu fulare.

Eftersom bilderna blir svarta när jag försöker lägga upp dem på bloggen, så kan ni själva gå in och titta på tarkett.se


Golv: 3851022
Aquarelle Våtsrumsgolv i färgen teak. Vi tycker att den är cool och snygg (och ser lättstädad ut).

Nu till väggen. Det är här det kluriga startar. Först tänkte vi sätta upp den fula grålila tapeten som vi hade innan och sedan måla den vit. Tapeten får vi ju av Ä-hus och det blir ju ganska billigt med färg. Dessvärre blev vi avrådda från att måla på våtrumstapeten, så vi bestämde oss för att välja nytt trots allt:

3935038
Aquarelle Väggmatta i färgen medium-beige

So far so good, men en bård ska till. BÅRD, blä! Den här var snyggast, eller ska jag säga minst ful:

3943045
Aquarelle Bård, också den i färgen medium-beige.

Det känns lite surt, men ändå bra. Kakel och klinkers är drömmen, men detta är drömmen för plånboken just nu. Det ska bli spännande att se resultatet.

Badrum

Efter ett påminnelsemail till Ä-hus började det verkligen hända saker. Igår rensade Jonte och jag ur badrummet, för att förbereda mattläggarens ankomst. Såhär såg det ut under vår rensning:Första gången bilder på badrummet publiceras på bloggen. Det är i princip på detta vis badrummet såg ut vid husleverans, sånär som på badkarsväggen som vi själva monterat. Personligen tycker jag att det mesta är asfult, men med begränsad ekonomi blir inte badrummet supervackert. Vi ska i alla fall passa på att byta både golv-och väggbeklädnad nu när allt ändå rivs bort. Till vad är vi ännu inte riktigt säkra på. Säkert är emellertid att handfatet ska bytas ut. De nya möblerna står i IKEA-kartonger och väntar (och har gjort det i åtskilliga månader).

VÄTTERN Tvättställsskåp med blandare

VÄTTERN Bänkskåp med dörr

VÄTTERN Bänkskåp med 3 lådor
Handfatet är dock inte så brett som bilden visar och möblerna ska inte ha vita ben, utan ben i aluminium. Luckor och lådor är högblanka. (För mer info kolla in www.ikea.se)

Lite fler bilder på hur dagens arbete framskred:

Såhär ser det ut precis nu.

To be continued...

Vilken skillnad tapet kan göra

Äntligen är vardagsrumsväggen färdig. Och snyggt blev det.Tapeten kommer från Decor Maison och finns med i "Nature-kollektionen". 350 kronor rullen gav ett totalpris på 1400 kronor, så totalt 2000 kronor om vi räknar med den kasserade fototapeten. Lite dyrt, men nu är det klart. Lite målning kvar för att kök/vardagsrum ska vara färdigt.

Nu till en helt annan sak, som inte alls rör vårt bygge, men eftersom min egen blogg är död, så lånar jag denna blogg lite. Idag var jag på Ica Maxi och handlade. Ni som känner till Norrköping vet att de håller på att bygga ut Maxihuset. Lite trångt här och där. Det finns få parkeringsplatser på framsidan, men desto fler på baksidan. Och jag lovar, alla får plats, även en fredag dagen efter barnbidrag. Men tro inte att folk kan parkera där man ska. De ställer sig på spärrområden och gräsmattor, kors och tvärs, huller om buller. De står i vägen! Jag blir galen! Är det så att folk är så lata så att de inte klarar av att gå några steg extra för att komma till affären? Så långt är det faktiskt inte. Dessutom bär många här i Sverige på mer än ett extrakilo. Ni som känner er träffade: SKÄRPNING. Benen är gjorda för att gå med. Man dör inte av att använda dem.

Tapetsera, riva ner, tapetsera riva ner

Det har hänt mycket under den gångna veckan, i alla fall om man tittar på vår vardagsrumsvägg. Som ni vet gjorde jag och min käre make vid ett tidigare tillfälle ett misslyckat försök att sätta upp en fototapet. 279 kronor rakt ner i soptunnan! Ny tapet inhandlades. De fulingarna på Rusta hade höjt priset till 299 spänn, men en fototapet under 600 kronor är inte fy skam. I torsdags kom målarna.TADAA!

Äntligen blev det bra, eller?! Ta en kik på dessa bilder och döm själva.LuftbubblorEtt märke efter en armbågeEn trasig skarv.

Det där gick ju absolut inte för sig, så efter några dagar återgick väggen till att se ut på detta vis:Och efter ytterligare några dagar till att se ut såhär:Nästan tillbaka där vi startade. Fortsättning följer...

Ett litet tillägg bara: Självklart känns det surt att målarna, som faktiskt är fackmän, misslyckades med tapeten, men det känns rätt OK också. Deras misslyckande måste ju betyda att Jonte och jag inte är helt kassa på att tapetsera, utan att det var tapeten som var svår. En trevlig, men dock så dyr, insikt.

Orkar inte blogga

Det är jobbig att ha en tvååring...

Ullared

I onsdags for herr och fru Berggren, lillasyster Berggren och herr Karlsson till Ullared. Åh, vad det var kul! Vid klockan tre var vi tvungna att åka hem till barnen, och tur var väl det, för beloppet vi gjort av med var femsiffrigt.

Två vagnar fylldes med heminredningsprylar, DVD-filmer, verktyg, leksaker och massor med kläder. Men det bästa av allt hittade vi på NetOnNet Lagershop:En inspelningsbar DVD med hårddisk. Nu kan jag spela in "Hem till gården". Nej, jag skämtar inte. Man blir lite konstig av att vara mammaledig...

Linas rumSista sovrummet i vårt hus tillhör Lina, som nu hunnit bli hela sju månader. Hon har ett ganska litet och svårmöblerat rum, men när vi har förverkligat mina idéer kommer rummet att bli superbra. I färdigt skick ska det finnas: två garderober, en säng, två eller tre väggskåp till leksaker, ett bord med två pallar, en liten koja, en läs-och myshörna, en spegel och krokar samt bokförvaring och kanske någon back till leksaker. Det ska också vara lättstädat och ha ganska mycket fri yta till lek. Det ni! Vi får se om vi klarar det. Än så länge finns inte så mycket i detta ljuva rosa rum, men det är gulligt och flickigt:

Eftersom luckorna var så fula, har vi målat dem vita och limmat på fjärilar. Vi hittade inga väggdekorationer som matchade de rosa väggarna, så vi köpte en tapet och klippte ut fjärilarna.Ett prinsessrum med tema: fjärilar och hjärtan.

Vi jobbar inte bara med huset

HAPPY HALLOWEEN!!Okej, jag vet att det var igår och att Halloween inte är samma sak som Allahelgona, men ändå...


RSS 2.0