Sjuka familjen

Inga utlovade bilder idag. Macke har blivit sjuk, så jag har inte tagit några bilder.

Alive

Jag lever. Första friska dagen idag. Den firades med godis och läsk. Lite inredningstankar och bilder kommer under morgondagen...

Hulken

Mår så dåligt. Igår under mitt maratonjulshoppande smög sig någon mystisk kräksjuka på mig och senarelade alla våra planer på att julfixa hemmet. Vi tyckte att julen var en bra deadline för att styra upp alla påbörjade projekt i inredningsdjungeln, men nu verkar det som projekten får vila en stund. Natten ägnade jag åt att studera vår gästtoalett ingående. Tänk vilket annorlunda perspektiv man får när man sitter på golvet.

Nästan klart

Badrummet är nästan färdigt. Vi har emellertid ingen toa ännu, men vem behöver det med skogen precis in på knuten? I övrigt saknas knoppar till skåpen och lådorna, en lampa och lite nya handdukar (bruna eller svarta) och en matta. Knoppar, handdukar och matta fixar jag imorgon, men lampan blir inte installerad förrän vi får hit elektrikern. Här är en bild på hur det ser ut i nuläget:Och för er som undrar så har vi en "gästtoalett".


Billigt!

Detta har ingenting med vårt bygge att göra, men det måste ändå sägas: Bensinen kostar 9,84 kronor!

Enkät

Jag kom på en sak till. Häromveckan fick vi en enkät hemskickad från Älvsbyhus. En av punkterna var att vi skulle fylla i tre anledningar till att välja Ä-hus. Vi kom på en, den självklara: priset. För det är väl därför folk väljer Älvsbyhus, just för att det är billigt. Någon mer anledning kom vi inte på. Missförstå mig inte. Jag älskar vårt fina hus, men hade vi råd hade vi faktiskt inte valt ett hus med våtrumstapeter så fula och mystiska att inte ens de i färgaffären hade sett något liknande. Det var allt. Om någon annan Ä-husare har fler argument, skriv dem gärna. Det är spännande att se hur andra tänker...

Projekt tråkig väggsnutt: del 1

Här ska ni få en smygtitt på mitt nyaste projekt.Tråkig väggsnutt ska bli rolig, fin och användbar. Steg 1:Målning med färg som gör att magneter fäster. Jag har målat ett lager och ska strax måla lager nummer två. Jättehäftig färg som väger mycket mer än vanlig färg. När man tvättar rollern, blir det små metallspån kvar i diskhon.

Stay tuned for step two...

Projekt väggträd del 1 avslutat

Linas väggträd är färdigt och jag blev mycket nöjd. Ett fint betyg från mästaren i självkritik. Som jag tidigare berättat ville jag ha ett väggträd som också skulle vara en mätsticka i Linas rum. Eftersom jag tycker att det är viktigt att det inte blir fel färgnyanser i rummet, gav mina många och långa sökningar på nätet inget resultat. Detta och vår "föräldrapenning-ekonomi" (översättning: dåliga ekonomi) gav mig idén att tillverka ett eget väggträd. Lite överbliven tapet, rosa väggfärg, tapetklister, en roller, en linjal, en blyertspenna, en sax och lite fantasi var allt som behövdes. Alla dessa saker fanns redan i hemmet, fantasin i obegränsad mängd. På http://www.swedese.se/ hittade jag detta urläckra väggträd som fick bli min inspiration:

Tree Wall

Då var det bara att köra igång. Jag ritade på baksidan av tapeten, för att sedan vända på den och måla den med den rosa färgen. Sedan klippte jag helt enkelt ut mitt träd och limmade upp det på väggen.

Ännu är inte trädet en mätsticka, men jag ska fixa några siffror framöver. Jag tycker att trädet ser lite ensamt ut, så tillverkningen av ett litet kompisträd har påbörjats.

Projekt väggträd

Jag har påbörjat ett nytt projekt till Linis rum. Det ska bli en väggdekoration/mätsticka. Eftersom jag inte lyckats hitta något snyggt på nätet i rätt nyans och prisklass har jag tänkt fixa dekorationen på egen hand. Vi får se hur det blir. Jag håller just nu på att måla...

RSS 2.0