Garageplattan. check!

Nu är det klart. Plattan är gjuten. Och det blev kanon.
Jag hade räknat lite på hur mycket det skulle gå åt. Jag kom fram till att det borde räcka med 5.2 m3. Jag beställde då 5.7 m3 för att vara på den säkra sidan. Betongbilen kom med 5.7 m3 och det räckte PRECIS. Inte en enda liter blev det över. Vi fick skrapa ett antal gånger innan vi fick betong i hela voten på ena kortsidan. jag måste säga att jag var lite nervös där ett tag. Inte direkt kul att behöva beställa en bil till för några hundra liter. Men det räckte och blev bra. Bilder från kalaset!

 


Jag var på "Byggmaskiner" och hyrde en vibrostav och en rätskiva i aluminium. Kostnad: 100kr.

image98


Kan rekommendera Loddby Betong. Bra priser och trevlig service.

     


KommunTomas kom förbi och spikade husets placering på våra profiler. Han kom också med på bild.

 


Betongen rinner på.

     
     
 

Så här långt hann vi fram till lunch.

När vi kom tillbaka så var det dags för lite stålslipning. Jag fick göra en hel del själv och det känns jäkligt bra att ha medverkat och byggt sitt eget garagegolv. Jag blev riktigt nöjd med ytan. Ska imorgon gå över lite med en "slipklots" så jag får bort lite grader som blev av svärdet. Annars är jag helnöjd. Hoppas nu bara att vädret låter ytan vara i natt, annars blir det väl att slipa en gång till. Det vore skönt att slippa. Snart är det dags att börja bygga.

Bildbevis på att JAG jobade också.

   

Gjuta garaget...

Imorgon är det dags. Allt är armerat och klart. Betongen kommer klockan 9...

Reklam!! (rekommenderar starkt...)

Jag måste kasta in lite reklam för grabbarna som kör grus. Helt otrolig service. Extra tack till "Mankan" som fixade grus med nästan omöjligt varsel. Nästa gång ringer jag tidigare!

Kolla in hemsidan.

http://www.anlaggningstransporter.com/


Ledsen...

...att ni fått vänta på all trevlig info som jag sitter på.

Nu börjar det hända grejer. Huset är ju på gång. Det kommer den 11/3, men det visste ni ju redan. Grund-Anders trodde jag skulle komma den här veckan, men jag har inte hört något från honom så han kommer nog kanske nästa vecka.

Pappa och jag har satt ordentlig fart med garagegrunden. Vi träffades på tomten klockan 8 i lördags (trots lite gnäll om tiden). Vi startade direkt med att fabricera formen i bitar som sedan sattes ihop på plats. Det var inte så avancerat som jag trodde att det skulle vara. Ganska kul faktiskt. Jag blev duktigt sugen på att få snickra på garaget sedan.

image84 


Som ni ser, och kanske kommer ihåg så var ju inte vädret det bästa i lördags. Men vi kämpade på. Pappa håller här på med att köra ut grus i grunden så att den hamnar på rätt höjd.

STORT tack till Mankan som kör grusbilen förresten. Jag ringde 13.50 i fredags och frågade om han kunde fixa ut ett lass singel till tomten innan helgen. 16.00 låg det 17,9 ton där. BRA SERVICE.

Till vänster i bild ligger en bit av den blivande formen.

   


Formen börjar sakta ta form. Måste säga att vi var hygligt effektiva trots det dåliga vädret. Den sista bildet är dock inte representativ för resten av dagen.

 


Vi avslutade dagen och va rätt nöjda. Nästan allt grus var utkört och formen nästintill klar. Den sista biten ligger färdig brevid. Nu blev det kväller...

Söndag:

image90


Söndagen började inte lika tidigt. Kanske vid 9.15 var vi på plats. Några kärror med grus och den sista biten av formen var snart på plats. Sen var det bara att kämpa på med stöttor och måttband. Inte lika kul kanske. Om jag ska vara ärlig (och det ska man ju va i den mån det inte kostar för mycket), så trodde jag att vi skulle hinna längre under söndagen. Men det reder sig senare. Bara lugn!

 


Så långt kom vi. Jag hann få upp vår byggskylt också. Snygg! Eller...

Tisdag: (obs!!)

Jobb på en tisdag tänker ni. Tur att man har en pappa som ställer upp, och som jobbar skift. Tack också till Olle som var med pappa under dagen.
Dom började med att flytta på min kära Pajero som stod lite dumt till i tomtkanten. Nu står den så fint uppe vid skogen. Sen körde dom på med grunden. I med isolering, sen på  med armering. Ganska bra blev det. Lite hög nivå dock. Ska ut till tomten imorgon (torsdag) och spika på läkt överst. Så vi kommer upp 22mm till. Det duger så. Bilder?? Självklart.

 

image95

Husleveransen närmar sig!

Japp! Så står det i brevet vi fick från Älvsbyhus idag. Monteringen av huset kommer att påbörjas den 11/3. Detta är visserligen inte under vecka 9, som det preliminärt var sagt, utan under vecka 11. Men det gör inget. Slutbesiktningen är redan den 8/4, alltså bara fyra veckor efter att huset kommit. Sedan ska vi ju fixa klinkers och kakel och lite badrumsmöbler innan vi kan flytta in. Vi ska också se om någon kan tänka sig att hjälpa till med att montera alla våra nya möbler som vi köpt innan vi flyttar in. Det blir nog lugnast så. Annars vill Macke säkert hjälpa till att både bära, packa upp och montera. Och trots att föräldrar har en förmåga att överdriva sina barns bedrifter, så tror jag inte att Marcus är till så stor hjälp.  Kanske när han fyllt två... Hursomhelst så borde flyttlasset lämna Norrköping senast i slutet av vecka 16. (Håller tummarna)

Har förresten packat fem kartonger. Nu måste jag bara åka till Östra Ryd och hämta resten av våra flyttkartonger så att jag kan fortsätta. Vi har inte så mycket grejer som vi inte behöver och det går fort att packa. Det tar jag på mig äran för, eftersom jag gillar att slänga saker. Kanske lite väl mycket ibland om ni frågar Jonte. Det har väl åkt med ett och annat viktigt papper eller kvitto någon gång, men inte så värst ofta på sistone.

Sonen kallar...

Bilder från profiljobbet

Här kommer bilderna som inte funkade igår. Lite bevis på att vi gör något iallafall.

       

Fortsättning...

Nu har vi fått vår bekräftelse på fabriksordern från Älvsbyhus. Det känns bra att allt var i sin ordnig.  Jag vet inte om jag redan har skrivit, men vi har ju gjort en del ändringar i vår tillvalslista.

Vi valde bort allt vad trägolv heter och tog istället den ek-färgade mattan (det vet ni ju redan).
Vi valde till vita, spårade luckor i köket, och lägre fönster i v-rum. Detta gjorde att att totalsumman blev ca 1000kr billigare än innan. Tjoho!

Idag har pappa och jag varit på tomten och satt upp profiler till huset. Detta trots att sälj-Anders sa att gräv-Anders fixade detta. Men efter ett samtal med gräv-Anders visade det sig att så var inte fallet. Nu är det iallafall gjort. Bilder kommer längre ner. Gräv-Anders dyker nog upp om ca 2 veckor och fixar grunden. Det ska bli riktigt trevligt. Då kan ju Benny komma tillbaka och fixa det sista med avlopp och sånt. Sen är det BARA huset kvar att vänta på.

Den här bloggsidan suger* idag. Bilder går visst inte att lägga upp. Återkommer med bilder när det funkar.

Uppsagd lägenhet

Lägenheten uppsagd 2/1 ocn idag kom bekräftelsen. Härligt! Nu behöver vi bara betala hyra tre gånger till... 

Återkommer,
Marcus vaknar nu.


Glömde...

Jag glömde att visa vilken tapet vi ska ha i vårt sovrum. Här kommer den.

image78

RSS 2.0