Entrétrappan

När snön äntligen beslutade sig för att försvinna, skyndade vi oss ut för att jobba, jobba, jobba. Under påskledigheten körde Jonte igång med bygget vid entrén. Planen var att bli färdiga innan påsken var slut, men eftersom annandagen bjöd på en hel del snö, blev bygget stående. Men det går framåt, sakta men säkert. Här kommer bilder:

Eftersom vi kommer att bygga in stuprören och då även lövsamlarna, bytte vi till självrensande sådana.


Här är den gamla trallen på väg bort.Borta!Jonte har fällt in belysning i trappan, precis som på altanen, men denna gången valde vi att inte sätta lamporna på själva trappsteget.


Fortsatt granskning

På söndag fortsätter Kalla Faktas granskning av Älvsbyhus. Vi kommer att titta och förfäras, men efter 4:ans program "Fuskbyggarna" ska det mycket till för att göra mig förvånad.

Tvåårsbesiktning

Nu har vi fått ett datum för garantibesiktningen. Eftersom ingen kontaktade oss tog vi saken i egna händer och mailade till Ä-hus för ett nummer till Hässleholms Hem & Hus service. Vid kontakten med Älvsbyhus fick vi veta att besiktningen inte behöver utföras inom två år efter slutbesiktningen sålänge vi betalat fakturan i tid. Av Hässleholms Hem & Hus service fick vi nu en besiktningstid 13/5, bara en månad kvar.


RSS 2.0