Olja altanen

När det var dags att olja altanen valde vi en olja med pigment. Man skulle kunna tro att vi förlorat förtroendet för Beckers efter hela "husfärgskarusellen", men icke. Träolja från Beckers och vi valde färgen brun. Det gick åt massor med olja, över 10 liter och vi måste olja hela altanen igen innan det är färdigt. 55 kronor litern, men det var det värt.
Först tyckte jag att altanen såg lite orange ut, men nu är den fin. Inte riktigt lika mörk nu som på bilden. Nu hoppas vi bara på uppehållsväder så att vi kan olja ännu en gång innan det är dags för staketbygge.


Garantibesiktning och trädgårdsarbete

I torsdags hade vi vår garantibesiktning av huset och det gick bra. Inte mycket alls att anmärka på faktiskt. Besiktningsmannen sa att det syntes att vi hade haft ett duktigt bygglag. Han sa även att vårt hus hade rört sig förvånansvärt lite. Vi är nöjda, men samtidigt lite besvikna, eftersom vissa saker vi tyckte var sådant som borde åtgärdas, inte var tillräckliga fel. Jag ska vid ett senare tillfälle redovisa besiktningsprotokollet, men nu till något mycket roligare, nämligen trädgården.Vårt nyaste tillskott till växtligheten som ska ta bort lite av den insyn man har från vägen in mot vår baksida.


Jonte skyfflar grus för att förbereda inför kommande stenläggning.

Även gräset runt entrétrappan ska bort till förmån för lite sten.


Vi tyckte att det var synd att slänga gräset vi grävt bort, när det finns så många andra ställen på tomten där det fattas gräs.


Lite gräsfrö bara så blir det nog riktigt bra.

Imorgon blir det lite altanbilder.

Buskar

Kom över lite buskar. Hur vill ni inte veta. Mohaahaahaa.. Ok, jag fick dom. Här är lite bilder..Mycket mer buskar har jag fixat men jag hade visst inte några bilder i kameran. Fixar och lägger upp senare.


RSS 2.0