Plattor

Här hemma händer det grejor minsann. Men tills jag lagt in bilderna i datorn kan ni kika på dessa bilder som jag hittat på www.benders.seNärmast grunden på vårt hus har vi börjat att lägga gatsten. Resten kommer nog att bli plattor. Inte så mycket för att det är supersnyggt, utan här är det priset som bestämmer. Just nu är dessa bilder min största inspiration. Om ekonomin tillåter, kommer vi att börja lägga plattorna under nästa år. (Hoppas, hoppas. Jag är trött på grus som dammar och sticker fossingarna.)
Urinseparation

Arbetet här hemma står nästan still. Höstbacillerna har tagit över och vi är hängiga, griniga och trötta. Positivt är dock det brev vi fick för en dryg månad sedan: Dispens när det gäller våra urinseparerande toaletter. Ni vet, de toaletter vi var tvungna ha, men som inte fanns att köpa. Och nu, när de äntligen finns att köpa, kommer kommunen på att vi ska få kommunalt avlopp. Vi behöver alltså inte urinsparerande toaletter längre. Positivt eftersom vi inte hunnit köpa några toaletter, men visst kan man önska att vi visste detta INNAN vi grävde en brunn och INNAN vi betalade Älsvbyhus för att ta bort de vanliga toaletterna och göra extra hål i golvet.

Nu kanske vår gästtoa kan få bli toalett igen. För närvarande är det ett förråd och toalettstolen lyser med sin frånvaro. De toaletter som är standard i husen, behöll Ä-hus när de fixade våra "urinseparationshål". Vi betalade alltså Älvsbyhus för att ta bort toaletterna och nu får vi betala för att köpa nya likadana. Snacka om dålig affär.


RSS 2.0