Takstolarna på plats.

Takstolarna är nu monterade. Göööött!!

Pappa, jag, Olle, Matte och en vän till Olle var ute imorse och sparkade upp stolarna. Nu börjar det verkligen likna nått.
Allt gick väl som planerat TILLS jag åkte därifrån. Då upptäkte dom att jag hade mätt lite fel där i allt mätande. Va visst några stolar som inte riktigt stod rakt. Tog visst mestadels av förmiddagen att rätta till. Shit happens! Nu är dom iallafall på plats.
Imorgon ska Nicke och jag ut och sätta lite vinkeljärn och börja med råsponten. Får väl se hur långt vi kommer.

       


image199

Stommen är snart klar!!

I tisdags var pappa och jag ute o körde på med garaget. Vi hann en del på förmiddagen och sedan efter jobbet (i regnet gjorde vi en hel del. Dom sista bitarna av stommen är nu resta och i morgon fredag ska jag, Matte, pappa och Olle resa takstolarna. Ska bli kul o se hur stort o högt det kommer bli. Invändig takhöjd blir ju 2,55. Kan inte sägas för ofta.! På lördag ska jag nog få med mig Nicke ut och spika lite råspont. Tanken är väl att taket ska få papp på sig på måndag eftermiddag. Ska åka på måndag. Eller imorgon och köpa lite papp och isolerin. Sanrt dax att lägga dit första lagret i väggarna.

Bilder ...:

     
image195


Två veckor till husleverans

Tjohoo!

Gargaget tar form

Nu är det igång på allvar. Pappa va ute redan vid 9 imorse och började spika. Jag hann förbi en lite stund på förmiddagen innan jag blev tvungen att jobba. Typiskt!
image185
Så här såg det ut när jag åkte.

     

image190
Så här såg det ut när vi tog kväller.

Imorgon ska vi försöka hinna resa resten och bygga den närmsta gaveln på plats. Sen ska stolarna upp på plats. Målet är att ha ett tätt tak och vindpappen uppe på väggarna innan huset kommer.
Vi får väl se.

Grundisolering på plats

Idag var jag ute på tomten och satt upp lite isolering på insidan av grundbalkarna. Detta efter rekommendation av GrundgrävarAnders. 7cm frigolit blev det limmat på insidan. Blev bra.
Efter det tog pappa och jag tag i vattengåtan till garaget. Satte in ett T-kord på vattenledningen på huset. Nu ska jag bara fixa en avstängnigskran innnan slangen som går ut ska monteras. När det var klart började vi med det efterlängtade garaget. Vi la ut syllen och började måtta ocg rita. När vi hade allt under kontroll började vi såga av alla stående reglar så dom blev 2.50m. Detta ihop med liggande regel kommer ge mig en färdig takhöjd på ca 2.55m. Gööööööött.
Virket ja! Det var jag och hämtade i fredags. Med lite hjälp av Viktor som kör på FredrikFrakt så var det snart på plats. Virket köpte jag på Mårhult såg ocg hyvleri utanför Skärblaka. Kan jag rekomendera. Va en trevlig gubbe där som bara tog kontanter i betalning. Lite gammalmodig men mycket trevlig.
Takstolarna till garaget fick jag hjälp av Pelle Karlsson att hämta. Stort tack för det!! Jag köpte dom av en liten firma i Stavsjö. Bra priser och bra grejer.

Bilder på dagens jobb:

     

     

Snabbjobb med STOR maskin!

Igår kom Benny kompis Danne ut med sin maskin och hjälpte oss med lite grävnig. Anledning till detta är att Bennys grävare har lite svårt att nå in med grus i vår grund. Men det problemet hade INTE Danne kan jag säga. Satan va det gick smidigt! Dom körde några timmar igår och redan då såg man att det kommer gå undan det här. Idag klockan 07,00 var jag på plats på tomten och började lägga på lite dagvattenrör innan grabbarna grus anlände vid 8. Danne satte fart med grävarn och vid 14 var typ allt klart. Helt sjukt! Det som blev gjort var: 10 cm grus i hela grunden. Grus på utsida och insida av alla ytterbalkar. Återfyllnad med jord runt hela grunden. Grävning av hål till kiss-tanken, montering av den och återfyllnad. Grus runt garageplattan och sedan utläggning av diverse högar som legat lite ivägen. Timmarna allt detta tog kan du räkna på dina tio fingrar. Mmmm.
En del bilder med tillhörande förklaringar följer.

image137
Observera den extremt välskötta maskinen!!

image138
Så här såg det ut när vi började. Bennys bror Tomas har vart i farten och anlagt en mycket fin lossningsplats, där kranbilen ska stå när huset kommer. Mycket snyggt jobbat!!

     
Skivorna som står mot grunden är glasfiberskivor ¨som agerar ras-skydd. För att slippa få in massa bråte under huset.

     
image147
Linnslusen Benny tjatade mycket om att kameran skulle fram. Här jobbas det med dagvattnet.

 
Här är bilder på dagvatteninstalationen. Som ni ser har vi lagt rören uppepå dräneringen. 20 cm grus ligger dock imellan som synes på bild nummer två. Därifrån ska det grävas vidare till diverse brunnar och stenkistor. Mer info om det kommer när det är färdigt.

     
image154

     
image159
Titta på solen. Sköööönt!!


     
Här är första "spadtaget" till kiss-tanken. Den fantastiska maskinen hade egen nivå...nått. Vi behövde inte använa lasern. Grävarn fixade biffen. Cooooolt!
image164
Linnslusen igen...

image165
Kiss-tanken på väg att hamna i leran. Men först måste en del is hackas loss. Satan va jag va trött efter det kan jag säga. Därför saknas det en del bilder nu på det sista av monteringen av lock och så. Sorry...

image166
Så här blev det iallafall. Snyggt!


     
En utsmetad hög. Nu börjar det likna nått på tomten.

   
Garaget fick också lite grus runt sig.

   
Så här ser det ut nu. Kolla gärna och jämför med första bilderna i detta inlägg. Till vänster på den sista bilden ser ni hur vi dragit el och tele rör. Dessa ska täkas med 30-50cm "jord" så småningom.

Nog för nu.

FROSSA I BILDER. Tjooohooo!!


Fyra veckor är ingenting

Idag är det bara fyra veckor kvar till huset kommer! Då kanske det blir lite mer intressant även för mig, frun i huset. För det där som Jonte håller på med i geggan kan jag klara mig utan. Men jag var faktiskt ute och tittade och försökte hjälpa till när de fixade med avloppet, efter vissa påtryckningar. Jag har lite svårt (en enorm underdrift) att lämna ifrån mig lille herr Berggren, men det gjorde jag till slut. Men inte står det omnämnt någonstans att jag var med på tomten inte. OK, jag kanske inte jobbade något, men till hur stor hjälp är en frusen, slarvig liten tjockis med ryggont och svullna lår?

Jag blir bara nervös av att vara på tomten. Det kommer att bli för dyrt! Och tänk om Jonte gör fel. Som den sanna realist (Jonte kallar mig pessimist) så är jag alltid beredd på att något ska gå fel. På så sätt slipper jag bli besviken om det går fel. Jonte däremot är precis tvärtom. Hans ledord är :"Det ordnar sig". Och det gör det faktskt, oftast, men jag kan inte sluta att oroa mig. Det ska bli skönt när huset väl ha kommit, för då borde det inte bli några oväntade utgifter, PEPPAR PEPPAR.

15 flyttkartonger är packade och idag sålde vi en bokhylla som vi ändå inte skulle ha plats för. Det tar sig...


Avloppsbajs.

Inte bajs, bajs. Utan bajs. Ja... bilderna visar nog vad jag menar.

image128
Han som knappt orkar lyfta stövlarna är Pappa!!

     
Ganska jobbigt att få fall på det. Inte direkt så att man bara grävde undan lite.

image133

Detta är urintanken som ska grävas ner bredvid huset. Behändig. Nae!

 

Avlopp

Igår var pappa och jag ute och la ner allt avlopp i grunden. Det blev bra tycker jag. Det tog som vanligt längre tid än väntat. Men så är det...
Bilder kommer lite senare. Jag orkar inte gå och hämta mobilen just nu.

SNART KOMMER HUSET!!!

Husgrunden klar!!

Nu har de jobbat klart med husgrunden. Nu ser man helt plötsligt att det ser stort ut. Innan såg det ut att bli så litet, men nu blev det skillnad. Imorgon kommer Benny och hans bror ut och jobbar på med lite av varje. I helgen ska jag ut och dra allt avlopp under huset. Ska bli kul att få lite gjort där ute. Nästa helg har Benny lånat nån herrejössesmaskin tror jag. Den når iallafall ut med grus i hela grunden. Ska bli bra att få ordning på allt så att jag kan slappna av lite till huset kommer.

Bilder på grabbarna med grunden kommer...

     

image124


     

Garageplattan.

Nu har jag rivit formen. Blev riktigt bra. Ska fundera på om jag behöver slipa den eller inte. Får väl se vad ekonomin säger framöver.

Betongen till plattan kostade, inklusive frakt och lossning, 1000:-/m3 + moms.
Jag beställde 5.7 m2, som räckte PRECIS, som då gick på 7125:-
Inte illa...

Här kommer några bilder på den färdiga plattan.

 

RSS 2.0