Det är inte färdigt

Imorgon går vår deadline ut och vi har gjort:

Ingenting, mer än att vara sjuka två gånger (den ena gången pågår just nu), Sara har gjort en massa fynd på Tradera och Jonte har mekat (eller vad han nu gör) i garaget och så har vi sett en hel del på TV.

Detta är kvar att göra inne:

Fixa och montera en list i hallen (mellan klinkers och plastmatta)
Fixa bänkskivan i tvättstugan (vi ska sätta dit en extra, förutom den som redan fanns)
Framkalla och sätta upp bilder i våra ramar (ramarna hänger på väggen, alldeles tomma)

Ja, det var allt. Det är ju faktiskt nästan klart trots atllt

Skattepengar

Nu kan man gå in och kolla hur mycket pengar man får tillbaka på skatten. Öppnar man bara fru Berggrens deklaration blir man glad: 12 000 spänn! Men nu är vi ju two partners in crime, så att säga. Jonte: belopp att betala tillbaka: 10 000 kronor. 2000 kronor +. Räcker varken till ny dator eller TV.


Insektsnät.

Idag var jag (Jonte) uppe på vinden för att fortsätta jobbet med insektsnätet som skulle göras under vintern. Eftersom jag är så jäkla effektiv så har jag inte börjat än ;) Men idag tog jag tag i det. Kom dock bara typ en tredjedel av hela men men. Nästa gång kanske det blir klart.

Ska ta en bild på eländet nästa gång jag är uppe.

Altanplanerna är i full gång också. Bilder på vita streck på marken och eventuelt en ritning kommer inom kort.

Ha det...

Bygget fortsätter (tro det eller ej)

Satt idag och bläddrade igenom lite kort från garagebygget. Mycket bilder som jag skulle vilja ha ut här på bloggen. Jag ska beta av lite vart efter men tills dess tar jag gärna emot kommentarer som kan besvaras med bilder på det som önskas.Så här ser det ut idag. Allt är klart utvändigt som när som på en lampa över porten.

Jag vet inte riktigt vad jag ska börja med vad gäller insidan. Någon som vill veta något speciellt??

Ett helt annat hus

Här är vårt gamla hus, som ligger i världens ände, nämligen Igelfors. Här bodde vi februari 2005- maj 2007:

En närbild på mannen i huset, som uppenbarligen har sett filmen "Happy Gilmore" en eller två gånger för mycket.

Om det inte vore för att det är så långt till Igelfors, så hade nog denna blogg istället handlat om renovering och utbyggnad av detta hus. Vi saknar väl egentligen varken huset eller Igelfors, men tomten. Vilket härligt läge!

Puma vs. Adidas

Håller på att kolla in nya skor till Macke. Vi har fastnat för två par. Båda paren är svarta och kostar 399 kronor/par:Adidas Originals: Adi Racer Trefoil
Adidas Originals: Adi Racer Trefoil (www.brandos.se)Puma Drift Cat II V Sf Ferrari (www.ellos.se)

Visserligen har Macke önskat nya Pumaskor, men jag är ju sedan gammalt ett obotligt Adidasfan.

Lat

Jag sitter bara här för att jag vet att jag borde gå och göra några sit ups. Skäms!

H&M:s barnkläder...

...är väldigt stora i storlekarna. Det kan väl inte bara vara jag som märkt. Idag har vi varit och shoppat nya badbyxor till Macke, eftersom vi ska till badhuset i helgen. Storlek 86 blev det. 86 = 12-18 månader! OK att Marcus är lite kort i rocken, men inte så kort. Han är 30 månader och shoppar på babyavdelningen.

O´boy...

Jag kan inte sluta dricka. Glas efter glas efter glas efter glas...

Image

mmm Marabou

Linas rum, check!

Här kommer Linas rum. Väldigt tjejigt och kanske lite för bebisaktigt för en som snart fyller ett. Planen är att Linas rum och datarummet ska få byta plats när lillpluttan vuxit ur spjälsängen. Egentligen skulle jag föredra att ha två små sovrum till barnen och ett stort lekrum, men hur kul är det när barnen blir äldre och börjar ta hem kompisar? Dessutom är det nästan på det sättet nu också. Vi leker nästan bara i Linas rum när Macke sover. Brorsan har både större och finare och absolut mycket mer lekvänligt. Linas rum är lite åt budget-hållet för närvarande, men om något år eller så, då ska det bli ändring! (Jag har redan nya planer.) Nåväl, här bor vår "rosa prinsessa", som älskar att leka med bilar och lego:

Lina (Läs Sara) kunde inte leva utan en rosa lurvig matta, så jag köpte en ny på Rusta. Lite mindre än den gamla, men lika fin.Våra hemmagjorda väggdekorationer blev finare än väntat.När plånboken är liten, får fantasin vara desto större. Egentillverkat skåp med leksakslåda under. Där i ryms alla Lina grejor. Ibland är den nästan tom, eftersom Macke envisas med att bära in allt han gillar till sitt rum.Lite prinsesstema med "kronspegel" som jag hittade på www.ilva.se. Härligt ställe!Fjärilar och hjärtan är också lite tema i detta rum. Fjärilarna hittade jag på Blomsterlandet. Bara 59 kronor styck:

Även fåglarna kommer från Blomsterlandet, 29 kronor. Behöver jag tillägga att Blomsterlandet ligger väldigt högt på min favvolista?

Inga bilder

Nu har jag faktiskt letar efter en bild på mig. Jag kunde inte bestämma mig om det skulle vara en rolig bild eller en seriös bild. Det var inget att fundera på visade det sig. Jag blir urusel på kort, så alla bilder är sådär halvkonstiga. Till och med vår bröllopsfotograf reagerade på att jag såg så skum ut på alla kort. That´s me, skum, men glad. Ingen bild, ska leta vidare imorgon...

JAG och MITT hus

Jag har en massa bilder på Linas rum att visa, i färdigt skick. Men jag orkar inte nu. Jag känner mig lite trött på att bara prata inredning, tro´t eller ej. Visserligen har ju bloggens karaktär förändats lite på sistone. Visst är det vår blogg om huset, men också min egotripp, mer och mer för var dag. Lite hus, mycket Sara. Undrar om Jonte märker om jag tar bort bilden på Tyr och sätter dit en ny bild på mitt tryne istället?


Rappakalja

Friskis, I´m gonna miss you.

Rusta, puss och kram.

Obegripligt. Ja, kanske, men så sant.

Andra chansen...

...vilket fiasko!

Jag, en simpel tjuv?

Igår spenderade jag och barnen eftermiddagen i den där affären där de har nästan allt till hemmet. När vi skulle ut till bilen och jag började plocka fram barnens jackor ur vagnen, märkte jag att det låg en vara kvar i vagnen. Det var en vara som jag inte hade betalat för.  Min första reaktion var:

"Vilken tur att ingen märkte något!"

Nästa reaktion:

"Åh, vad bra. Nu har vi sparat 59 kronor".

Ner med skedarna, ja jag är en skedtjuv, i påsen. In med barn och påsar i bilen. Hemåt glad i hågen, för att berätta för Jonte om mitt "klipp".

Jontes kommentar till mitt lilla "snatteri":

"Härligt!"

Japp, sådana är vi...

HUR ÄRLIG ÄR DU?

Altan

Vi håller på med en ritning av vår altan. Roligt, men klurigt. Ni kanske får se en kluddrig skiss vartefter...

Beach 2009

...eller bitch 2009 som Jonte säger. Nu ligger jag i hårdträning. Sommaren närmar sig med stormsteg. När man som jag fått två barn på ett och ett halvt år, är det kanske inte så konstigt att kroppen inte liknar en 20-årings. (Nu är det ju nästan åtta år sedan jag var 20, men det är ingenting jag tänker låtsas om.) Min mage ser nästan ut som en tatuerad bulldeg på jäsning, och det är ingenting jag tänker visa upp för världen. TRÄNA, TRÄNA, TRÄNA. Jag har så ont i kroppen!

Hurry hurry hurry. Buy my rice and curry.

Våra barn har fått en ny idol, Doktor Bombay (eller DÅKDÅR BÅMBÄJ som deras yngsta faster skrev på sin önskelista inför 6-årsdagen). Macke går runt och sjunger: "Callicutta vejjoo vejjoo" och Lina shakar med hela kroppen. Och eftersom Marcus tidigare favotirlåt var Lady Gagas "Pokerface", så måste jag erkänna att jag föredrar Doktorn.

Lite bilder på nya sängen:

Det blev som jag ville. 70x140 cm i bäddmått. Anledningen? Jag ville inte ta bort myshörnan, för där ligger ingen annan än mamma ofta och vilar under en filt. Sängen är en BRIO Ivory, över 3000 kronor ny. 900 på Blocket!

Sänggåtan löst

Macke har fått en ny säng. Det verkar vara kärlek vid första ögonkastet. Han har i princip inte lämnat sängen på hela dagen. (Han har inte sovit alltså, utan lekt och haft mysigt.) Nu däremot sover han i sin säng som är: "likadan som mammas och pappas". Bilder tomorrow.

RSS 2.0