Ingenting

Ni ser vad som händer när jag lämnar bloggen:

NOTHING

Golvfrågor!

Lite svar angående golvet i huset. Ja, det är Ä-hus "standard" plastmatta. Ligger samma i hela huset och är faktiskt riktigt snygg. Kolla  denna länk http://alvsbyhus.forum24.se/alvsbyhus-about416.html . I detta hus har dom samma fast den mörka som också ingår i standarden.

Jessi: Hoppas du blir nöjd med svaren. Bara att fråga på om det är nått som undras.

//Jonte

Altan steg 2: Borra plinthål.

Hmmm. Jag har flera gånger sett mina kära grannar stå med en motordriven markborr o plågas o svära. Alltid två man också. Jag borrade 19 hål i dag, men jag kunde sitta o lyssna på radion och tugga lite lätt på en klubba. Märkligt det där med hur folk väljer att jobba. Jag gillar att sitta lite "relaxt" när jag jobbar. Jaja, iallafall när jag är ensam och ska gräva/borra 19 hål. Som då också gärna ska va cirka en meter djupa. Min nu mer ständige följeslagaren, grävmaskinen, fick göra jobbet. Lite bilder från dagen. OCH en utlovad film!!

http://www.youtube.com/watch?v=seSzWPTv5ho


Altan steg 1: Gräva.

Nu är vi igång!

Alla som har underbara vänner som lånar ut grävmaskiner så man kan gräva lite i trädgården säger ja.

JA!
(Tack för lånet än en gång! Fikabröd lär komma i drivor denna sommar.)

Utöver det så är det ju så hiiimla tråkigt att köra grävmaskin också. Eller INTE!

Idag har jag alltså börjat planera lite höjder runt om den blivande altanen. Meningen är att man ska kliva ner med ett lagom stort kliv och hamna på gräsmatta. Alltså: Altandäck - trappsteg - gräs. Samma avstånd till allt där. Blir bra!

Dagens övningar visade att jag inte var så dålig bakom spakarna som man kunde tro. Gick jäkligt bra och mycket blev gjort. I morgon ska det sista "finliret" fixas o sen ska borren fram. Självklart har jag fått låna ett jordborr till grävmaskinen också. Så 19 hål bör väl va klart på typ 2 timmar.Bildbevis och kanske någon filmsnutt kommer på detta arbete.

Nog pratat om dagen. En bild (eller ett par) säger mer än tusen ord. Håll till godo.   

Byggblogg

Nu kommer denna blogg snart att ta fart igen. Den kommer att bli vad den en gång var ämnad att vara, en byggblogg och inget annat. Jag funderar på att skaffa mig en egen blogg igen, så att jag får skriva av mig och så att alla "husbyggeintresserade" slipper läsa om skoinköp och sjuka barn. Vi får väl se...

Jonte blir snart ännu en gång chef för bloggandet, för altanbygge är inte min "bag" så att säga.

Sol i ögonen

Markiser till framsidan (www.skbv.se):

Fönstermarkis Närke

eller

Fönstermarkis Gästrikland

Väntar på tygprover.

För övrigt har vi frisknat till lite igen. Lina har åldrats och så även hennes mamma...

RSS 2.0