Golv, tapeter, mm.

Nu har vi skickat in blanketten med alla tapeter, golv och sånt. Här kommer lite info om vad vi valt. Tänk på att färgerna inte ser så kul ut på datorn.

Golv

Vi valde samma golv i hela huset. Från början var det tänkt att vi skulle ha ekparkett, men efter lite fundering så kom vi fram till att det nog blir bättre med plastmatta till en början. Vi valde därför "fusk-ek".

image62


De övriga golven som fanns att välja på, (om man vill ha plastmatta), är:

         

(Det mörka golvet är jäkligt snyggt. Men frågan är om inte det går ur tiden. Är väl modernt nu med mörkt golv. Ek går nog inte lika fort ur tiden iallafall. Hoppas vi!)

Våtrumsmattorna var inte en lika rolig historia. Här kommer den vi valde till alla tre rummen (badrum, toalett och klädvård), följt av dem vi valde bort.

image70

image71  image72  image73

Roliga va??Väggar

Då ska vi se. På väggarna har vi valt ganska enkelt, "tråkigt", men lagom vågat. I vardagsrummet, köket och i hallen med korridoren kommer vi ha den här tapeten.

image74

Den ser väldigt rosa ut, men det är den inte. Den är ljust beige.

I vardagsrummet kommer vi även ha en "fondis" bakom tv:n. Lite mer spännande är väl den...

image75

Precis. Den är helt svart.

Sen har vi två barnrum. Barnen får samma tapet i sina rum. Tanken är att vi ska sätta upp "wallies" eller måla något på väggarna. Vi hoppas att det på så sätt ska bli stilrent, men inte för stelt eller för skrikigt.  Denna tapet får barnen...
image76

I likhet med det mesta i huset är den beige...

Sist men tuffast är nog "kontor/data/pyssel -rummet."

image77

Kommer bli riktigt tuff.

Våtrumstapeterna finns inte att hitta på nätet. (Bra Dungens!) Men den blir så enkel som ljusgrå med några färgkluttar på lite här och där. Inte alls så kul.

Nae, hej då...

TAPETER!!

Idag kom färgproverna. (Sofia. Du får komma hit igen).  Tapetutbudet är faktiskt inte alls dumt. Verkar som de har bra plastmattor också. Ska se om jag kan få in bilder från respektive hemsida så ni ser vad det är för något.

Här kommer lite förhandsvisningar:

Tapeter:

http://www.borastapeter.se/kollektion/kollektion_main.asp?menu=2&kollektion=542&submenu=82&submenu2=38

Tryck på "Klicka här för att prova Moment Art i Tapetguiden." för att se tapeterna.

http://www.eco.se/

Klicka dig fram till "provtapetsera", välj kollektion Y.T.A

Hej hopp

Haha HA!

Anders ringde idag. Vi får leverans vecka 9!!!!!!!!!

Det är nu bara 11 veckor till huset kommer. Helt otroligt.

Vi fick fabriksordern idag på posten. Ska kolla igenom den och göra våra sista tillval. Blir väl att skicka tillbaka den i veckan så ÄH blir nöjda. Dom ville nämligen ha den åter senast 27/12.

Snart kommer huset!!!!!!!

Säljar-Anders

Han ringde idag. Goda nyheter (hoppas vi). Han skulle återkomma i morgon förmiddag med ett slutgiltigt besked. Jag återkommer då med mer info....

Bara för att jäklas med er.

Första fakturan.

Idag ramlade första fakturan ner i brevlådan. Den var från kommunen för deras "hårda" arbete.
Så här ser det ut i Söderköpings kommun:

Bygglov                   4 896:-
Bygganmälan           5 472:-
Utstakning               5 400:-
Lägeskontroll           2 700:-
Nybyggnadskarta     5 400:-

Totalt                       23 868:-


Pratade med Benny igår kväll. Det ser ut att bli riktigt bra priser på markarbetet. Tack Benny!!

Falskt alarm!!

Det var någon tråkig TORKY box som man fick gratis. Bara att fortsätta vänta på fabriksordern.

Spännande..

Det har kommit en avi på posten. Ett stort brev finns att hämta efter klockan 16. Jag väntar inte på nått stort brev. Kan det va fabriksordern. Åhhhhh, spännande...

Det går åt rätt håll...

Nu är avloppet färdiggrävt för nu. Det blev bra, riktigt bra.

Vi fick börja med att pumpa bort vattnet som jag inte hann få undan i måndags kväll. En del!


 

Sen satt vi fart med avloppet. Nu är det framdraget till huset. Hoppas nu bara att grundkillen inte tycker vi har gjort FÖR mycket och att grejerna är i vägen. Får nog köpa en kasse med fikabröd till honom. Och så får jag väl va snäll och fixa el som han önskar. Trots att det inte är nått krav. Men det känns som han är mer medgörlig om man mutar honom lite. Hehe.

     


Mitt första inlägg!

Jag sitter här på jobbet och tråkar och väntar på att barnens julfest ska börja om sisådär tre timmar. Med detta överflöd av tid har jag för första gången satt mig ner och ordentligt läst vår blogg. (Jag borde skämmas att jag inte gjort det tidigare.) OK, i ärlighetens namn loggade jag bara in för att jag skulle korrekturläsa det min kära man har skrivit. Som lärare kan jag bara inte låta bli att gå in och peta i vad som i mina ögon är felaktig grammatik och talspråk. Usch vilken tråkmåns jag är. Hursomhelst så tyckte jag att det var intressant läsning, vilket man verkligen får hoppas, eftersom även jag ska bo i huset. Det ska jag faktiskt, trots att den vuxna herrn i huset (det är ju den lilla herrn som bestämmer egentligen), verkar tycka att det är HANS tomt och HANS gräv-kille osv. Nej, skämt åsido så vet jag att det är svårt att skriva i "vi-form", när man i själva verket sitter ensam och skriver.

Jag måste erkänna att jag vet löjligt lite om vad som sker på min egen tomt (vår tomt, sorry). OK, jag vet på en höft vad som har hänt, men jag är ju föga intresserad av gips, armering och grunden till garaget. Det känns som jag bara är intresserad av att det inte ska bli för dyrt. Det är min största fasa just nu. Tänk om pengarna inte räcker! Vad ska vi ta oss till? Men jag borde vara intresserad av garagebygge och byggsamråd och allt vad det nu är. Sofia (som ju är min syrra) och hennes Johan ska ju också bygga ett Älvsbyhus och när vi var ute och visade dem vår tomt, frågade de om utsättningen kostade något. Nej, nej, nej, svarar jag, bara för att få veta att den visst kostar. Hur mycket minns jag inte. Jag får fråga Jonte när jag kommer hem. Jag vill gärna veta, men jag orkar inte just nu. Jag får skylla på att jag blir trött av att åka långt till jobbet, jobba alldeles för långa dagar med något jag inte trivs med och att jag är väldigt gravid. För jag är väldigt gravid. Jag vet inte varför, för det var jag inte med Macke förrän sista vecka innan han kom. Jag är bara i vecka 25, men är trött och öm i kroppen. Ganska tjock är jag redan, även om magen inte växer i samma takt som i början. Det är bra att vara gravid, för man kommer undan med mycket. Det är exempelvis ingen som ber mig om hjälp med att bära bord till julfesten, trots att jag bara sitter här och degar. Och jag är inte den som är den. Jag tänker inte erbjuda mig.

Men helt uppe i det blå när det gäller huset är jag inte. Jag är dock mer intresserad av det som ska hända på insidan. Inredning. Tänk att få jobba med det! Vilken dröm! När Jonte sitter och stirrar på vår tomtritning, sitter jag med näsan i en katalog och tittar på fina möbler och inredningsprylar. Eller varför inte hemelektronik? Drömma får man alltid och allt jag vill köpa kan jag få, på sikt. Det är ett bra uttryck, på sikt. Vi kanske inte har råd att köpa en 42-tums platt-TV förrän de är uråldriga och asbilliga. Men ändå, på sikt. Sedan är inte Jonte omöjlig när det gäller elektronikprylar, men han har blivit mycket mer restriktiv med vad vi köper nu när vi ska skuldsätta oss rejält. Han är så duktig. Jag är inte lika duktig, men lyckades faktiskt komma hem från Ullared med saker för bara 450 spänn. "Growth", som Joey säger när han inte varit otrogen på en hel vecka. (Gud vad "Vänner" är bra.)

Åter till inredningsdelen. Vi vet att det är Boråstapeters kollektion Moment Art och Ecos kollektion Y.t.a som vi har att välja på. Vi vet emellertid inte vilka tapeter ur respektive kollektion som finns till vårt förfogande. Vi tänkte att vi skulle gå till någon som säljer tapeter och tjuvkika lite i deras pärmar, men eftersom Marcus men största säkerhet skulle försöka riva stället och äta upp tapeterna, så har vi inte kommit iväg. Då fick jag för mig att jag skulle kolla på nätet och där fanns kollektionerna! Man kunde provtapetsera och allt. (www.borastapeter.se och www.eco.se) Jag vet dock inte om de är kompletta och vilka vi får välja mellan, men man får i alla fall en bild av stuket på tapeterna. Det är, vilket målarna måste gilla, "Easy up -tapeter", och de är enligt mig betydligt snyggare än Borosan eller vad de där standardtapeterna man alltid får i hyreslägenheter heter. (lägen-heter heter, hi hi. Lite "grammatikfreakhumor") Jag är ju i vanlig ordning, lite insnöad på vit och beige med turkosa eller lila textilier, men vi får väl se. Vi har i alla fall kommit överens om att väggarna ska vara vita i sovrummen, eftersom vi tycker att det är svårt att inreda barnrum utan att det ser skrikigt och rörigt ut. Vitt och pastellfärger är fint och trevligt för ögat. Blått till pojkar och rosa till flickor. Usch, inte undra på att kvinnor och män är så fast i sina stereotypa könsroller. Det går ju knappt att få tag på annat än blått och rosa. Eller tuffa pirater till pojkar och gulliga prinsessor till flickor. Störtlöjligt. Där har vi en riktig utmaning. Vi vill ju inte köpa rosa till Marcus bara för sakens skull, men det är inte utan att jag blir lite sugen.

Det blev ett fasligt långt inlägg, kanske inte så mycket om bygget som om mig själv. Jag kanske ska starta en blogg om mig själv, men vem skulle vilja läsa den. Bara jag kanske...Snart är det jag som ska vara mammaledig och då borde jag kunna skriva någon gång ibland, men jag ska inte lova för mycket. För jag kommer inte att hänga något på tomten. Kallt och ruggigt. Usch och fy och blä. Och när Marcus sover vill jag scrappa eller städa lite (trots att Jonte inte tycker att städning är viktigt i "den usla lägenheten som ändå inte är fin"). Men städa bör man. Kanske inte så mycket som jag, men ändå...


Pumpa vatten. Tjoooo HOOO!!

I morgon ska Benny och kanske jag ut och gräva lite till. Det sista på avloppet ska göras och sen lite småpill. Men, hålet vi grävde till avloppet står öppet så vi kan fortsätta där när vi kommer. Trodde vi...  Jag säger bara REGN!
I hålet står det nu typ 160 cm vatten.

Nu har jag fixat så mamma kommer och är lite barnvakt här i eftermiddag så jag kan åka ut o fixa det här problemet så Benny slipper det i morgon. Har lånat en bensindriven pump av Jocke så jag kan få bort vattnet.

Tänkte att jag skulle sätta på en 90-graders böj på röret som ligger där i botten. Då kan det stå öppet och inget mer än vatten rinner i. Då är hålet, så närsompå 20 cm, tomt i morgon. Hoppas det funkar...!

En bild på hålet utan vatten.Ska se om jag tar några bilder ikväll också.
image52
 

Strandsatt..

Sitter och tråkar hemma. Macke sover och jag har inget att göra. Ingen bil har vi heller. Åhh...

Macke och jag var nere och pratade med Säljar-Anders idag. Skulle kolla om han hade fått monteringsanvisningen till toan som jag la i hans brevlåda i torsdags. Det hade han. Han hade skickat den vidare till Älvsbyhuskontoret. Bra att veta att hålen till toan kommer komma rätt. Han berättade även att Sofia och Johan (som också bygger Älvsbyhus) skulle ha samma toa, så ritningarna används till dom också. Bra att man gör lite nytta åt andra också.

Var nere och snacka lite med Johan sen. Vi ska se om vi kan få någon rabatt om vi beställer 4 toaletter på en gång. Det borde gå tycker jag. De kostar ju 6000:- styck så. Usla urinseparation. Usla Söderköpings kommun.

Nu ska vi se...Torsdag!

Full fart direkt.! Vatten och avlopp skulle grävas undan från uppfarten och garageplattan skulle få det sista gruset. Vi jobbade på ganska bra och när dagen var slut så var vi faktiskt nästan klara med det vi skulle hinna. Det blir nog några timmar på tisdag för det sista. En del bilder blev det idag. Här kommer ett lass...

   
Benny gräver avloppet.


     
Grusbilen på plats.


         
Vi lägger markisolering under gruset i hörnen på garaget som extra skydd mot kylan. Rören som sticker upp är spolrör till dräneringen.


Nu ska vi se...Onsdag!

Vi skulle börja dagen med att gräva fall i garagehålet så vi kunde lägga dränering. Trodde vi iallafall. Det stod typ 25 cm vatten i hålet. Kul! Nu fick vi börja med att gräva ett dike ner mot dräneringsbrunnen och sen försöka få ordning på vattnet och ISEN som låg kvar i hålet.


   


Fösta lasset bärlager var beställt till klockan 9. Så nu var det dax att sätta fart. Tyvärr blev det inga kort på första lasset. Vi fick undan det iallafall tlls nästa lass kom. Inga bilder på det heller. (men..??!!).

   


Vi började samtidigt få ordning på dräneringen och kunde fortsätta arbetet där. Bennys kompis Jimmy, som inte bor långt bort, kom förbi med sina döttrar och sa hej. Trevligt!

 


Dax för lite lunch med en repa till Norköping, hämta en padda och lite mer rör. Sen tillbaka och arbeta tills mörkret la sig.

     

Nu ska vi se...Tisdag!

Hektisk vecka? Ja!

Det började i tisdags med en massa ärenden. Åkte hemifrån vid 6, (tänk nu på att jag inte har arbetat sen i juli). Började med att åka till Benny (grävkillen) och lånade hans släpkärra. (Av någon konstig anledning handlar mina inlägg väldigt ofta om olagligheter. Konstigt.) Den kärran var ju självklart olaglig bakom 745:an. Men i brist på annat så...

Planen var att jag skulle till Jocke och provbocka ett järn till voten för att se hur långa bitar jag sen skulle klippa när jag åkte till Östra Ryd och införskaffade armeringsjärn. Det blir ju inte så ofta som man tänkt sig så det slutade med att jag köpte all armering jag behöver av Jocke. Tack för det Jocke!! Han hade också 5 cm markisoliering låg som jag fick köpa för nästan löjligt lite pengar, Tack igen! Vi lastade allt på min enorma kärra och sen blev det lite pizza. Mums.

     Efter maten blev det raka spåret till Luddingsbo för att släpa av allt på kärran. När jag kom fram stannade jag på vägen och började fundera på var jag skulle läga grejerna. Det bästa vore väll om de hamnade brevid virket som ligger sen tidigare tänkte jag och tog fart ut i leran. DUMT!! Visst, jag kom fram till där jag ville lägga grejerna, men kom jag därifrån. Nej! Jag satt fast. Jaja, jag som skulle till Söderköping och hämta ett lass med rör också innan dagen var slut.Nu fick jag med pappas hjälp bort bilen och kunde då åka till Östra Ryd och låna en annan kärra för att ta mig till Söderköping och hämta grejer. Snabbt därifrån till Luddingsbo och lasta av allt och sen tillbaka med kärran. Trots detta lilla extrajobb var jag sen hemma vid 17-tiden. Ganska slut kan jag säga. Bara att packa väskan och åka och spela badminton klockan 20. Sen var jag trött!!!!

Trött!

Mycket har hänt under tisdagen och onsdagen, och mycket mer kommer att hända. Jag har inte riktigt tid att skriva ner detaljer nu men det kommer i helgen. (troligtvis). Jag är inte van att jobba hårt (hehe) mellan 06-17 flera dagar i rad så jag ska nog sova strax. Sätter in en bild så ni ser vad som är på gång.Hörs...

Första spadtaget!!

Nu har det satt igång så smått. Grävkillarna var ute idag och grävde av för garagegrunden. Jag säger bara LERA. Satan va det var lerigt. Det var inga 30-40 cm matjord där inte. (som tomtbeskrivningen sa). Jaja, desto mindre att gräva bort där huset ska stå.

På tisdag ska jag fixa all armering. Dvs. lite mattor, några järn och en hel drös med bockade bitar till voterna. Gissa vem som får stå och bocka dem för hand. Jag. OkK med lite hjälp av en armeringsbock.

På onsdag kommer en av killarna tillbaka o dränerar och grusar upp infarten och garagegrunden. Kommer att bli bra.

Här kommer lite bilder av dagens jobb.

       

     

RSS 2.0