BodDet räcker med en titt på vårt garage för att förstå varför vårt bodbygge just nu är högsta prioritet.Vi passade på att gjuta plintar när cementblandaren fanns på plats för altanbygget. Det var i maj. Under sommaren stod bygget mer eller mindre stilla, men nu händer det saker nästan varje dag.Mitt nya favoritrum

I helgen har det hänt saker i vårt sovrum. Saker som jag har drömt om. Saker som jag har tjatat om riktigt länge. Och det finns bildbevis!

Lugn nu alla pryda. Detta är alldeles rumsrent. Kolla får ni se.Ett fäste av något slag och ett hål.Hål rakt genom väggen och in i garderoben i klädkammaren.Tummen upp!TADAA! Jag ligger i sängen. Och tittar på TV! Som jag har väntat. Sladdarna är gömda i klädkammaren. Ett eluttag ska upp på väggen i klädkammaren och antennkabel ska fixas uppifrån vinden. Sedan är det färdigt. Vilket lyft för sovrummet. Nu kanske jag kan få ta mig en liten macka i sängen, utan att bli utskälld...

I övrigt har vi haft besök av blivande Tyr-ägare. Jag kommer ihåg känslan av att vänta på sitt hus och hur härligt (och jobbigt) det var att äntligen få flytta in. Det ska bli spännande att få kika på ett likadant hus som vårt framöver. Det är alltid kul att se andras idéer och få lite nya perspektiv på saker och ting.


Hej då staket

Idag började vi äntligen att ta bort staketet vid husets entré. Vi ska inte börja med den nya entrén än på ett tag, men vi vill passa på att måla innan säsongen är över.

Altan med tak

Vi bestämde redan i våras att altanen skulle byggas under två säsonger. Denna säsong: trallen, alltså själva golvet och nästa säsong (våren 2010), taket. Detta beror på att altantaket kommer att bli ett tidsödande och kostamt projekt, men förhoppningsvis riktigt snyggt. I nuläget ser altanen ut på detta vis:

I trappstegen har vi fällt in belysning. Vi har emellertid inte provat lamporna ordenlligt förrän nu. På sommaren är det sällan mörkt när vi är vakna.

Här, utanför vårt sovrum,kommer det att bli tak. Vi vill ha ett tegeltak, som ser enhetligt ut med resten av huset. Vårt altantak kommer att se ut som taket över entrén.Altantaket blir såklart större och med något annat staket. Så vi kommer inte direkt att vara sysslolösa nästa år heller.Mer gräs

I slutet av juli var det dags för min syster med sambo att rulla gräs. Turligt nog blev det gräs över, hela 200 kvm. Eftersom gräset legat ihoprullat några dagar fanns det ingen tid att förlora. Lite snabbt underarbete och så rulla, rulla, rulla. Tur att lite dåligt väder inte skrämmer Jonte...Till en början syntes det en kant mellan det nylagda gräset och det gräs vi rullade i juni. Gräset vi fick av Sofia såg nästan brunt ut och var inte i så jättefint skick. Men nu ser det ut såhär:På resten av tomten får det bli gräsfrön. Om inte någon har mer gräs på rulle till skänks...


Gräs

Jag ska väl ta tag i den här bloggen också. Problemet med sommaren är inte att vi inte jobbar med hus och tomt, utan snarare att vi jobbar så mycket att vi inte hinner/orkar blogga.

Sist vi kikade på altanen höll vi på att lägga trall. Sedan hände detta:

Den 24/6, efter mycket underarbete var det äntligen dags att lägga gräs. Från början hade vi bara tänkt att lägga gräs närmast altanen och sedan så resten, men det blir ju så fint med gräs på rulle. 320 kvm blev det denna gång.

RSS 2.0