Kolla in

http://4xberggren.blogspot.com


Altan steg 5: Ram och traaaaall!Nu är ramen runt altanen fixad. Blev riktigt bra efter lite tänkade så.
Sen blev det att fixa lite el till kommande belysning och till extra elutag.
Sen skruvade vi lite trall. Jag, Stefan och Johan körde på järnet o hann en hel del.Sen har jag skruvat lite på kvällarna och nu ser det ut så här!Det var allt för nu...


Altan steg 4: Reglar, reglar , reglar och reglar...

Som sagt. Nu skruvar vi reglar.Som bärlina har jag använt 45x195 regel. Det blir stabilt som fanken kan jag lova.
Med lite gammal asfaltboard som blev över från takläggningen på garaget har jag fixat bärlinorna helt raka. När alla reglar sitter på plats kommer jag skruva fast bärlinorna i mina specialspikband.Någon gjorde en skaplig miss i mätandet när hålen sattes ut. Vem kan det va?? Jaja, nu blir skarvarna välskruvade och ska nog hålla lika bra ändå. Obs. mer skruv sitter skruvade i den skarven sen kortet togs. Det ska inte sitta med 2 skruv i ena sidan.!I väggen har jag bultat en 45x145 regel som jag sen "hänger" på spikreglarna. Dessa reglar ligger sen uppepå bärlinorna och sitter med 60 cm mellanrum.Nu börjar det likna nått.

Mycket mer än så här är det inte i daxläget. I morgon ska jag väl hinna litegran och då kommer det mer bilder. Jag ska också åka till Sofia o Johan i morgon med grävmaskinen och hjälpa dom med några plinthål. Kanske blir nått kort därifrån också.

Trallvirke

Trallvirke inköpt!!

En hel bunt på Bauhaus blev det. 28x120. Fyra och en halv meter långa. Ska bli kul o se hur mycket spill det blir.

I morgon ska vi snickra :)

Hej då...

Altan steg 3: Fylla plinthålen med nått.

Nu är det hög tid att gjuta lite i hålen som är klara. Det tog några dagar att göra alla hålen klara men nu är det gjort.
Vi började en eftermiddag, jag, pappa och Nicke. Körde på några timmar och hann med åtta hål. Dagen efter kom Nicke tillbaka så han och jag fixade fem hål till och kvällen efter det fixade jag fyra hål på egen hand. Dom två sista som skulle bli lite grövre för att i framtiden hålla upp ett tak blev visst lite skeva vid borningen så detta var tvunget att fixas innan dom också kunde gjutas. Lite järn och tankekraft fick lösa problemet och nu är allt klart.

Jag fick ett tips av en vän om hur man kan göra utan att behöva köpa en massa stolpskor o gjuta fast. Bra tänkte jag för pengar vill man ju spara. Här kommer lite bilder på hur vi gjorde.

 
Eftersom röret inte är tillräkligt lång så fyller jag det några decimeter och sen lyfter det så hålet blir fyllt i botten. När röret är uppe på RÄTT höjd (mäts mycket enkelt med en nivå-laser) så stoppar jag i två armeringsjärn.

 

Efter det är det dax att stoppa ner den hemagjorda "stolpskon" i hålet. Ca en meter hålband som är vikt på mitten och nerstoppad i hålet. Sen är det bara att fylla upp med betong.

 

Färdigt.! Just detta hål hamnade lite snett, därav plaseringen av hålbandet. Nu är det bara att väga av regeln på exakt rätt höjd med några små distanser o sen skruva fast i hålbandet. Perfekt.!

Pappa kollar höjden och jag korigerar (med släggan :S).


Blandarn. Tack för lånet Kvarten!


Pappa kör lite höga knän på stället medans jag jobbar. Varför han gör det? Vet ej!

Nu har jag faktiskt kommit lite längre med bygget men jag håller på det till en annan kväll i veckan.

RSS 2.0