Tiden som gått

Det verkar inte bättre än att sommaren börjar lida mot sitt slut. Det regnar och regnar. Mycket har hänt, men inget är förevigat, förrän nu.

Ja, var ska man starta? Garantbesiktningen kanske. Som sagt så var vi så hoppfulla inför denna besiktning, men blev efteråt besvikna och glada.

Besvikna för att sättningarna i golvet i klädvården inte skulle resultera i nytt golv, i att det inte skulle resultera i något alls egentligen. Samma fula småguppiga golv. Vi löser problemet genom att alltid hålla dörren stängd till husets stökigaste och fulaste rum. Vi har dock "budgetpimpat" rummet lite och ni ska få se någon annan dag. Drömmen är emellertid att riva ur allting, hyllor, skåp, golv-och väggbeklädnad och börja om från början, men det blir i en annan tid och med en annan plånbok.

Efter garantibesiktningen var vi glada för att vi fick det bekräftat att vårt Älvsbyhus är ett välgjort hus med enbart några få brister. Huset verkar inte ha rört sig särskilt mycket heller, vilket resulterar i att tapeterna fortfarande ser bra ut.

24/6, dagen före midsommarafton, kom grabbarna från Hässleholms Hem & Hus service för att fixa i stort sett alla punkter på besiktningsprotokollet. De var inte ens här i tre timmar och det mesta fixet gick ut på att justera fönster och dörrar. Målare och elektriker skulle kontakta oss inom kort. Dem har vi inte hört ett knyst ifrån, men vi ger dem en chans till när semestrarna är slut.
______________________________________________________________________________________________

Nu när jag kikar lite på vår "to do-list", så kan man lätt tro att vi inte jobbat alls under sommaren, för det är inte mycket alls som är färdigställt. Angående vissa punkter har vi tänkt om, medan andra blev för kostsamma detta år. Tre punkter av tio är helt färdiga, medan fyra punkter är på gång. Imorgon kommer våra stenar til framsidan, inte plattor som vi först tänkte.

Helt färdigt:

Staket med ribbor ger en del insynsskydd, men släpper också igenom ljuset.


Vi köpte rostfria stolphattar på Jula

och belysningen kommer från K-rauta.

Utemöbler hittade vi på Jysk. De är av plast, men liknar trä. Vi är jättenöjda, fast jag önskar mig ett set till, eftersom vår altan är så stor.Thujahäck har vi planterat på framsidan. Nästa år blir det mot grannarna på båda sidorna.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Listan i all ära, så har sommaren mestadels ägnats åt ett helt annat projekt, ett projekt som har tagit mycket längre tid än vi kunnat ana och kostat många tusenlappar för mycket. Men snart är den färdig och den blir såå fin. Barnens alldeles egna hus.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0