Uppdatering i vardagsrummet.

Här kommer lite bilder på vårt vardagsrum. Det var ju ett tag sedan och en del har hänt.Lite nya lampor, både i fönstren och på golvet. Jag minns inte om vi visat rullgardinerna. Eftersom vi inte tänker ha markiser på baksidan, köpte vi rullgardiner som inte är helt mörkläggande. Bra om man vill titta på TV när solen skiner. Snygga är de också med aluminiumlist längst ner. Vi har valt att ha gardinerna lite nerdragna så att de liknar en gardinkappa.Pricken över i är dock våra väggdekorationer. Frida, du är en pärla!  Väggcitat bredvid TV:n:Kloka ord av en gul man med en fru med blått hår.Klockan i hallen har även fått siffror i samma stil som väggcitatet:I "korridoren" har vi satt upp fotoramar. Det gick åt en hel del pusslande att få ihop ramarna på ett bra sätt. Vi köpte ramar både på IKEA och Åhléns. Storleksmässigt olika, men i övrigt likadana. Sedan har vi hittat världens bästa mattor på mitt favoritställe ellos.se. Jag trodde inte att plastmattor skulle komma in i vårt hem de närmaste 40 åren, men nuförtiden finns det massor av snygga mattor för oss under 60. Otroligt lätta att hålla rena och det går hur bra som helst att köra bilar, vagnar och rullande hundar på dem. På önskelistan finns emellertid nya taklampor. Jag har spanat in några på Bauhaus, men pengarna finns inte riktigt.Japp, så ser det ut just nu hemma hos oss. Fast lite ändringar kommer ju att ske nu till jul. Men ni som känner mig vet ju att jag mest tycker att julpynt förstör inredningen. Särskilt nu när Macke har valt en riktigt ful liten plastgran att ställa i sitt rum. Jag fick tillåtelse att ta bort det värsta, rosetterna och kottarna, men plaströnnbären skulle absolut vara kvar. Vad gör man inte för sitt barn?


Ombytta roller?

Hmm. Jag (Jonte) sitter här, vid datorn, själv. Sara är ute o lägger sten. Vart är världen på väg? Ska jag nu behöva börja laga mat och lära mig barnens personnummer och klädstorlek.


Nog med ironi. Jag är allt lite stollt.

Nu ska jag ut själv. Kan inte sitta här meeeeeeeee...

Kalla fakta om Älsvbyhus

Ikväll klockan 19:20 på 4:an handlar Kalla fakta om Älvsbyhus. Värt att kolla in alla skräckhistorier...

Grävning på framsidanIdag har vi börjat med framsidan. Som alltid när något ska göras så är Bennys grävmaskin på plats. Tack för det! Hål skulle borras för den framtida entren, men eftersom det ligger mest singel runt trappan idag så var det lite svårt med borret. Allt rasade in kan man säga. Fick bli hål med skopan istället. Går ju det med. På bilden nedan kör jag fram lite grus för att höja marken till rätt nivå.Två av hålen fick grävas för hand eftersom jag inte vet exakt var elen går. Men hittills ingen el.
Mer bilder o info kommer imorgon. Kanske.


Det "bodar" inte gott.

Operation bodbygge har gått både bakåt och framåt. Jonte har jobbat på väggsektionerna i garaget och när de var färdiga var vår plan att montera dem. Bodgolvet är ju redan färdigt och låg väl skyddat mot regn under en presenning. Vi tänkte olja bodens golv, montera väggsektionerna och sedan sätta dit presenningen igen.

Dessvärre var bodgolvet dyblött, då presenningen hade släppt in en himla massa vatten. Väggsektionerna monterades i alla fall, men någon olja blir det nog inte tal om förrän framemot våren.


Trädgård

Nu börjar vår trädgård sakta men säkert bli av med sin kala "fotbollsplan-look". Häromveckan planterade vi våra första buskar.

Buxbom ser man ofta som formklippt,  men vi tänker låta dem växa fritt och håller tummarna för att de kommer att trivas i sin nya trädgård.

RSS 2.0