Nicke och jag i snön...

Idag var Nicke och jag ute och snickrade på garaget. Vi spikade panel för glatta livet. Det gick bra som vanligt. Tills spiken tog slut. Det var ju visserligen väntat då kartongen BARA innehöll 1500 spikar! Imorgon blir det Clas Ohlsson och handla fler. Jag jämförde lite priser på de billiga ställena och Classe O var billigast med sina 169:- för 1000 st. En aning billigare än Julas kartong med 1500 i. Den kostade 399:-. Visserligen var det Gunnebo, men jag tror inte det kan spela någon roll. Vi får se.

Vi kom iallafall en bra bit med de spiken som fanns.

Efter det så skruvade och spikade vi ihop de två stöden till I-balken som ska gå i taket. Det blev riktigt bra tycker jag. det kmmer att hålla bra. Tyvärr var jag lite dålig med kameran. Jag ska se om jag kan åka förbi i morgon och fota lite här och där.

image328


Framåt eftermiddagen åkte vi till Gårdeby och lastade upp bilen med all gips och alla plyfaskivor. Ojojoj, blev det överlass, ja! Detta kommer det aldrig bli några bilder av kan jag lova. Inget jag vill visa upp för världen direkt. Hehe. Bilen höll och vi kom fram till slut. Väl framme körde vi fast i snön och fick stå tvärs över vägen och lossa allt. Men men... Det kom bara en bil som ville fram, men han kunde vänta som tur var. Nu finns iallafall all gips i garaget, färdigt för montering. Får se när jag kommer dit.

Trots kraftigt snöfall hela dagen hann vi med en hel del. Jag är helt nöjd med denna dag. Tack för hjälpen Nicke!
När tillfälle ges kör vi igen. Det lär väl dock dröja eftersom bebisen kommer vilken dag som helst. Jag får väl förlita mig på att pappa jobbar lite kanske. Själv får jag väl lägga hammaren på hyllan ett tag.
 
Tur att det är minst lika kul med ny bebis!

I veckan ska jag "jobba" lite, tyvärr. Med huset händer det inte mycket nu. Mest händer det grejer i elskåpet. Usch och fy! Men men... I veckan kommer de nog och gör klart det sista med elen och smågrejer. Nästa vecka kommer nog mattläggare och målare. Sen, om två veckor, är det slutbesiktning. Sköööönt. Sen får vi flytta in.

Hej så länge!

Veiko and Argo

Look at this picture. This is just a week after the house arrived, still we didn´t hade any snow at all under the construction time.

We had a lot of luck I guess!!

 

Thank you very much for all your work. I´m very pleased. I hope I see you guys some time.

image327

Peace out!

Här kommer bilderna!!

Var tvungen att skapa lite spänning. Därav detta utdragna väntandet på bilder. Men nu är dom här.

   


image320


   


image324

Observera att det trots snön är väldigt fint väder! Och att pappa är med på bilder. Ovanligt!

Det går framåt...

Garaget har börjat se ut som ett garage. Mycket har hänt under denna vecka. Vi började i tisdags med lite funderingar och lösningar. Pratade med Anders om han skulle komma på torsdagen och montera porten, men det behövde va klart så pass att gipsen va uppe på den vägen på insidan och så långt hann vi inte. Så jag sa ifrån för den här gången.
Vi stack tidigt till farmor och åt lunch och städade hennes garage. Hon har fått sparken där ifrån eftersom hon inte har någon bil och det är en väldans kö till garagen där hon bor.
Efter det så åkte jag med ett lass till Returpunkten och sen till Byggmax och fyllde bilen med isolering. 8 rullar fick jag in i pappas volvo som jag lånat den här veckan. Inte illa.

Sen hem!

I onsdags började vi tidigt. Eller, jag var på plats tidigt redan på tisdagen. En annan av oss var lite sen...
På onsdagen var vi fulltaliga klockan 7 och första lagret isolering började rammla på plats. Isolering och vindbapp som vi nitade fast. Blev såklart bra.
Detta tog hela dagen och vi avslutade med lite listmontering. Dessa sitter som en luftspalt och stöd åt pappen.

Sen hem!!

Nästan...

Jag och Macke åkte till banken och lämnade in lite roliga fakturor till Åsa. ca 1 miljon va dom på. Kul va!!??
Sen åkte vi raka vägen till Jula och köpte en spikpistol. ÄNTLIGEN.! Kostade 1600:-, men det var det värt. Spiken som man ska till den kostar viserligen 400:- för en kartong med 1500 st i. DYRT!!! Men det kommer gå så in i bomben mycket fortare med den så...

Sen hem!! Tillslut!

Idag (torsdag) fick den nya spikpistolen bekänna färg. Satan va kul det va med en sådan. PANG, PANG!! Sen satt plankan på plats. Hehe.
Pappa och jag började lite lugnt imorse. Jag satte fart med gavelspetsen där det ska sitta en lucka. Fixade den så det blir lätt att sätta panel och göra en lucka. Ska se om jag har några bilder på den lösningen. Pappa började med att skära till plasten som skulle ligga i taket innan isolieringen ska dit där. Jag fick klättra omkring som en apa för att få den på plats. Men på plats kom den. Bilder på det ska jag också fixa.

Sen var det äntligen dax för nytillskottet att tas i bruk. Panelen började falla på plats. Det tog viserligen en del tid iallafall, eftersom man ska va lite noga med måtten. Måste ju sitta snyggt i nerkant och så ska det ju helst va samma mått mellan alla planker. Men det gick rätt bra när vi kom igång. Nu sitter första lagret på plats på 1½ vägg. Långsidan med fönstrena och bakre gaveln. Bilder kommer senare ikväll!!

Ja. Så långt kom vi denna vecka. Tyvärr kom inte porten upp, men det får väl vänta lite. Ska fixa fram fönster och montera dom nästa vecka. Och kanske dörren. Den som lever får se.

Nu ska jag ta påsk.


GODIS!!!

Hej då ;)

Bilder som togs i veckan kommer läggas ut i ett eget inlägg senare ikväll, eller i morgon.
Försök hålla er lugna!!

Bilder...

Ok, jag ska nog få ut en del bilder för det vet jag att ni gillar.

     
Så här ser det ut i vårt hus. Eller, så här såg det ut för några dagar sen. Nu har det ju hänt en del.

image270
Dom här skarvarna har jag jobbat hårt med att täcka i hela huset. Fem skarvar som ska täckas över i golv och väggar. Det blir en del isolering och spånskivor.

   
Eftersom teglet kom en dag sent så började grabbarna lite med vindskivsmontering. Kolla den hembyggda ställningen som dom byggde runt hela huset. Den sprang dom omkring på som om inget hade hänt. Jag va livrädd som vanligt. (eller hur pappa)

     
image278

     
     
     
Teglet kom på plats tillslut. Som vanligt var dom snabba som satan. Klockan 11 kom bilen med teglet och klockan 18 var allt på plats. Då var det dock bara en av dom som jobbade med taket. Den andra killen jobbade med innertaket.

     
image294
Veiko my man!!

     
   
På dom sista bilderna är listen i taket monterad. Kommer bli mycket bra det där.


Eftersom jag mest va ivägen så jobbades det en del på garaget också.

     
image302
Vi hade lite tur och fick låna lite verktyg av Veiko och Argo. Med dessa gick det rätt fort att sätta upp glespanelen i taket och att såga kanterna på taket. Nu börjar det likna nått.

 
Entrén.

image306
Så här såg garaget ut igår när vi åkte hem.

image307
Så här såg huset ut när jag lämnade igår. Jag pratade nyss med Veiko i telefon och han sa att det gått bra. Allt är nu klart och imorgon ska jag nog förbi o ta lite mer kort. Sara och jag ska åka o kolla efter lite kakel o klinkers i morgon så vi tar nog svängen förbi.Huset är klart!!!

Tro det eller ej, men nu är det färdigt.

Uppdatering kommer

Nu när det äntligen börjar hända grejer, händer det inte så mycket på bloggen. Detta beror på trötthet när det gäller den hårt arbetande mannen och lathet när det gäller mig, frun i huset. Jag har varit och tittat i tisdags och i torsdags och det går verkligen fort framåt. Idag lördag, är det sista dagen innan bygglaget arbetat färdigt. Sedan saknas bara tapeter och golv. Jag och Macke ska åka och kolla i eftermiddag. Jonte är där och jobbar såklart. Nu i dagarna hoppas jag att bloggen ska uppdateras lite, eftersom Jonte är ledig (hör och häpna) både imorgon och eventuellt måndag. Sedan kör han igång med garagebygget igen, förutsatt att inget litet pyre har behagat att lämna sin varma (och väldigt trånga) simbassäng för att träffa sin mamma, pappa och storebror. Det tror jag visserligen inte, eftersom beräknad förlossning inte är förrän om två veckor och som det känns nu tror jag att jag kommer att gå över tiden. Men den känslan hör väl till när man väntar och väntar och väntar. Och väntar.

Huset växer fram. del2

Husdelarna ramlade sakta men säkert på plats. Jag sprang mest  runt som en yr höna. Många kom för att kolla hur det gick. Det var trevligt med besök. Kul att folk bryr sig.

     

     

 
När allt var på plats och alla takstolar var upplyfta på taket satt grabbarna igång illa kvickt med allt som skulle fixas. Resning av gavelspetsarna gick väl på en halv imme. Takstolarna var uppe innan 16,00 och plasten på taket låg där den skulle vid 18. Då hade en kille jobbat hårt inne i huset och vattnet var påkopplat, värmen gick för fullt och el hade vi i alla uttag. Det ni!!

     

Pappa och jag sattes i arbete med en gång. Vi fick isolera alla skarvar mellan moduler. Golv och väggar skulle göras. I golvet la vi en masonit i botten och sen vindpapp och sen dubbla 95mm isolering. När det var klart så fick vi dra all el. Tomrör var redan på plats och alla trådar hängde vid skarvarna. Bara att dra fram till rätt dosa.  Killen som var där och fixade vatten och värme och sånt brukar komma tillbaka i slutet av veckan och koppla elen så det funkar i resten av huset. (Annars är det bara köksdelen som har el). Men han tyckte att vi var så trevliga så han stannade kvar och kopplade allt på en gång. Tackar!!

   

Lite bilder från insidan tog jag. Fler sådana kommer under veckan. Lite svårt och veta vad man ska fota när allt är nytt och spännade. Jag kan ju inte fota alla skrymslen och vrår. Det blir ju inga roliga kort kanske. Ska ta mig samman och ta lite bra kort i morgon.

   


Så här såg det ut när vi åkte för kvällen. Nästan. Detta kort togs väl vid 18 typ. Vi åkte därifrån vid 19, så lite mer var det gjort på entrén.

 

ALLT DETTA FÖRSTA DAGEN!!

Huset, ojojoj... del 1

vad dom jobbar snabbt. Igår morse, klockan 0600 var jag på plats för att förbereda lite innan det var dax för montering av slottet. Redan 10 över brakar det till i skogen och kranbilen anlände. Tur var väl det eftersom det var aningens mjukt i backen. Tag ett tag innan stödbennen var på fast mark.

     


 

image236


Dom flesta husdelar var redan på plats. Två saknades när jag kom, men dök upp ganska snart på den lastbil som fixat dit dom andra.

 


Det första lyftet var väl mest spännade. Både att det var det först och att det var den tyngsta delen. Den med kök och tvättstuga. Men självklart gick det smärtfritt. Monteringsgrabbarna som är två estländare och en svensk kille (som bara var med under första dagen) visste precis vad dom skulle göra och missade inte en millimeter. Själv höll jag mig mest undan.

     


 


Huset är här...

...iallafall i bitar. Idag kom dom. Bitarna till huset. Jag var turligt nog på plats när den första modulen och takstolarna kom. Foton. Ja!


     

Blåsor i händerna

Hemma efter en heldag på taket. Satan va spik det slås ner i det garaget. Usch, jag vill inte tänka på spik just nu.
Jag han nästan med hela taket innan jag var tvungen att vända hemåt.

     


image226


image227

Tack för hjälpen.

Tänkte passa på att tacka lite folk för hjälpen.
 
OBS. Hittills!! Detta betyder inte att ni kan andas ut!

Från första spadtaget har ju pappa varit med och hjälp till.
image214


Alla som har läst känner väl till Benny vid det här laget.
image215


Olle har varit med vid ett par tillfällen.
image216


Matte har också hållt sig framme.
image217

image218


Nichlas "Hassebjörn" Karlsson
image219


Tomas
och Anders har varit med på ett hörn.
image220


Självklart ett tack till Danne som var här och grävde.
image221


Sen har vi också Jocke att tacka för väldigt, väldigt mycket. Men honom har jag ingen bild på. Än!
Pelle och Viktor för diverse frakter av bråte.

Hoppas jag inte glömt någon. Då får jag skämmas i så fall.

Tjat, tjat.

Garaget.

Om ni tycker jag tjatar, stäng ner detta fönster nu!

Framåt går det. Förra lördagen va Nicke och jag ute och spikade lite. En hel del blev gjort. Vi började med att slå dit de sista liggande 2 tum 2 som saknades på bortre långsidan. Sen blev det en blixtvisit till Nickes jobb i Söderköping. Där hämtade vi en skruvdragare och en näva skruv. Sen blev det full fart med att montera vinkelbeslag på takstolarna. Nu ska de minsann inte blåsa bort om det blir storm.

     


Eftersom vi hade fått order hemifrån att vara hemma till 12.30 så blev det inte så mycket råspont-spika som jag hoppats. Men lite blev gjort. Kolla in bilderna...

     Efter den där dagen har pappa och jag varit ute några timmar också. Dock var vi lite dåliga med kameran. 2 bilder blev det.

 


Imorgon söndag, ska jag ut och köra heldag. Helt själv. Inget snack och inga onödiga pauser. Kommer hinna mycket . Hoppas jag!

Mer bilder kommer då...

Bilder på markjobb

   

image203

Tyvärr var jag inte med och hjälpte till på det sista markarbetet. Därför blev det lite ont om bilder.

Insikt

Jonas K. Du e trög.

Hahahaha....

Markarbete. Check!!

Nu har grabbarna varit i farten igen. Och med grabbar menar jag Bennys bror Tomas och en kille som heter Anders. (hoppas jag eftersom jag skrev det nu). De kom i onsdags när minusgraderna gjort marken tillräkligt hård för att det ska gå att köra med en maskin. Nåväl. Bra blev det. Nu finns där en stenkista, dräneringen är helt klar och vatten/el framlagt till garaget. Dom kikade också till det överkörda spolröret till huvudstammen på avloppet. Där var det inte så farligt som man kunde tro. Lite grus och ett spräckt rör var allt som fanns. Skönt. Nu är det bara att luta sig tillbaka och vänta på det värsta. En faktura.! Men men. Jag är helt nöjd med allt jobb Wastessons Entreprenad gjort och vet att det inte kommer bli så dyrt totalt. Hoppas bara det blir lite "markpengar" kvar så de kan komma tillbaka framåt våren och grovplanera tomten åt oss. Kanske anlägga en liten gräsplätt. Vem vet?!

På tisdag kommer huset!!!!!


En helt annan sak

Nu är det nära till husleverans, men det var inte det jag vill tala om. Jag, Sara Berggren, har beslutat att sluta med att förpesta denna "byggblogg" med mina små tankar och anekdoter om sådant som verkligen inte hör hit. Därför har jag skaffat mig en egen blogg, som förhoppningsvis ska bli snygg och flashig med tiden. Så om du inte redan har tröttnat på mina få, men sällan små, inlägg i denna blogg får du gärna kika lite på min alldeles egna blogg:

baraomsara.blogg.se

Enjoy! Måste springa. Jag har missat början på House...

RSS 2.0