Utsättningen klar

Nu är det utstakat och klart. Pappa, du vet vad som gäller! Gjutformsbygge!

Jag tog lite bilder på Kommun-Tomas när han letade koordinater och sateliter och grejer.

     

Benny-grävmaskin kommer i helgen att gräva grunden till garaget. Sen ska pappa och jag göra lite jobb själva. Bilder utlovas...

Byggrådsmötet avklarat.

Nu så. Nu kan vi börja. OK, snart. På måndag klockan nio kommer Kommun-Tomas och gör en utsättning på tomten. Han spikar ner små stolp i hörnen av huset och garaget. Så man vet var de ska stå.

Möttet gick bra. Kvalitetsansvarige (KA) Klasse, var verkligen trevlig. Jag är mycket nöjd. Bygginspektören Gunnarsson var väl inte så nöjd till en början, eftersom det hade utannonserats att Jens skulle vara vår KA och sen dyker denna Klasse upp. Men han mjuknade efter en liten stund.

Jag pratade med gräv-Benny häromdagen. Planen är att vi ska göra planschakt där huset ska stå och sen gräva för garageplattan nästa vecka. Han verkar mycket seriös och det ska bli kul att se honom i "action". Vi räknade lite på kostnader och det verkar landa där vi tänkt oss. Mellan 70 och 100 tusen för schakt, grävning, materiel. Det känns bra som fan.

En annan trevlig kille var snickar-Anders. Han var här hemma och snackade lite i fredags. Verkar som allt går att lösa där också. Dock så ser det ut att kunna bli lite dyrt. Men han sa att det bara var att säga till när pengarna var slut så slutade han att jobba. Men, jag har lite planer där. Om grunden blir klar som planerat, så kan han komma och stom-resa redan nu (ja, om några veckor). Då kan pappa och jag spika på lediga stunder under vintern beroende på vädret. Pappa jobbar skift så det kan ju bli kanon. Det vore ju lite skönt att spara lite pengar där. Anders pratade ju lite löst om att det kanske kunde ta nästan 3 veckor för 2 man att göra hela jobbet. 3000:-/dag/man. Räkna själv. Jag vill inte tänka på de siffrorna. Just det. 30 000:-/vecka. BONUS!!

Jag fick tag på lite plywood att sätta på väggarna i garaget innan gipset. 15mm tjockt. 20:- skivan. NYA!! Kostar väl typ 400:-/st i butik. Ganska bra pris. Tyvärr så fanns det bara 15 skivor typ. Räcker till 3 väggar iallafall. Ska hämta dem nästa vecka. Ska även hämta lite virke till formbygget. Bilder kommer på det senare.

Hej för nu...

Bänkskiva i köket.


 

Sitter och tittar på IKEA:s hemsida. Vi tänker byta bänkskiva i köket direkt när huset kommer. Den bokskiva som sitter är ju inte så kul att ha ihop med vita luckor och ek-golv. Så det blir en stenmönstrad svart. Billig och barnvänlig. Kommer bli bra. 370:- för 2,46 meter passar ju bra också.

image7

Bilder på gipslasset

  

Överlass..!!

Oj vad länge sen det var jag skrev något. Jaja, det kan ju vara så att det inte finns så mycket att skriva om just nu tyvärr. Det känns som klockan står still.

Vi ska träffa snickaren som ska bygga garaget på fredag och gå igenom lite material och så. Ska bli skönt att få lite rätsida på kostnaderna där.

Ska även träffa vår mark-kille på fredag. Jag ska se lite var hans faktura landar också. Känns ganska viktigt att få in dessa grejer i vår kalkyl. Mest för att se hur mycket "godis" vi kan ta ut på vårt byggkreditiv. Hehe.

Just det. Jag kom över ett lass med gips i veckan. (900*1200*15). D.v.s brandklassat gips. 20:- skivan var nog ett rätt bra pris tror jag. Jag köpte på mig 40 skivor. Bra att ha i garaget sen.
Vi uppskattade vikten till ca 1100 kg på den bunten. Hehe, kärran lastar 600. Liiiite överlass. Men det gick bra att ta sig hem. Har lite goa bilder på det lasset. Lovar att lägga in dem när jag kommer hem till min egen dator. Sitter hemma hos svärföräldrarna nu och skriver.

Nae... hörs snart igen. Jag lovar...

Inflyttning

Jag fick en kommentar inne på Älvsbyhusforumet. Om man har lite tur så är det inte 7 veckor efter huset kommer som man får flytta in, utan det kan vara ner till 4 veckor. Skulle inte göra något...

Hej hej..

Planlösning.

Vi har suttit och lekt lite i Photoshop. Här är vår planlösning. Vi skrev dit vem som ska ha vilket rum.

image4


Nu kan ni se hur jag menade med garderoberna som flyttades. En in till Macke och en in till Nyabebisen.

Våra x i tillvalslistan

Sonen verkar sova som en stock, så jag passar på att skriva lite till.

Vi skrev på hos Anders (säljarn) sista dagen innan prishöjningen så vi har då fått huset för 968800:-. Vi snabbade på lite där så slapp vi drygt 30 000:- i höjning. De 30 kan man ju ha roligare för.

Eftersom plånboken är tunn så blev tillvalslistan det likaså. Men jag punktar upp det vi valt och pris så får ni fråga om det är något ni undrar. Då kör vi...

¤ Vit låda som döljer vattenmättare  425:-

¤ Rött tegel (skitkommun)                       0:-

¤ Flyttning av befintlig garderob         425:-/st 
Vi flyttade den som står i hallen eftersom hallen är ganska trång. Den hamnar i ett av barnrummen. Sen flyttade vi även den som skulle stå i "arbetsrummet". Den hamnar i det andra barnrummet.

¤ Extra sovrum                                   4500:-
Blir ett av barnrummen.

¤ Bytte till Bosch spis                       6060:-
Blir den med varmluft och infällda knappar. Ska bli skönt eftersom Marcus tycker det är mycket kul att sätta på alla spisplattor.

¤ Diskmaskin utgår                        -2400:-
Vi köpte en när vi flyttade till lägenheten. För 6 månader sen. Av en händelse så är det precis en sån som man får av Ä-hus. Snacka om flyt.

¤ Stänkskydd ovan diskbänk avgår  -250:-
Blir eget kakel i köket.

¤ Avgår mattläggning 3,8 kvm á 105:-  = -399:-
I hallen blir det klinkers med el-golvvärme.

¤ Byte till ekgolv 48,8 kvm á 264:-  = 12 883:-
Blir ek-golv i kök/vardagsrum. Alla andra rum får plastmatta.

¤ Byte till spårade vita MDF-luckor i kök   6238:-
Det hade vi inte tänkt till en början, men vi har lite svårt för boklisten som sitter runt de "ospårade" vita luckorna..

¤ Fönster i v-rum bytes till 105H                2075:-/st (2 st)

Detta blir totalt 32 057:-
Med huset så landar vi på 1 000 857:- Älvsbyhus blir miljonärer igen. Tjohoo.

Nu hör jag Macke i sängen. Vi hörs senare...
 


Jens Sundström

Nu har jag pratat med vår kära kvalitetsansvarig Jens Sundström. Mitt första intryck var att han verkar trevlig. Jag har hört både det ena och det andra om honom. Att han skulle vara en stressad och "no good". Men jag tyckte det gick bra. Vi ville ju ha ett byggrådsmötte så snabbt som möjligt så kommunen kan börja med utsättningen. Jag vill ju börja med garageplattan. Jaja. Han fixade iallafall en tid den 19:e november. Inte illa! Visserligen skulle han skicka någon "Tomas" eller något, men ändå. (Någon som har någon erfarenhet av denna Tomas??)

Snickarn lovade komma hit i veckan och gå igenom lite materialval till garagebygget. Jag redovisar det direkt när han gått ;)

I kväll eller i morgon förmiddag ska jag göra en sammanställning av våra tillval och kostnader för dessa.

Hörs då...

Kommentarer om "Tomas" eller något annat mottages gladeligen.

edit. 071122
Namnet Tomas måste jag drömt. Klasse var det.

Hur hamnade vi här?

Hur kommer det sig att två personer i 26 -årsåldern bestämmer sig för att bygga ett nytt hus? Jag menar, det är ju inte gratis. Svaret tycker jag man kan se i tidningen nästan varje dag. Begagnatpriserna!! Sjukt ju! Köpa en gammal villa från 80-talet, kanske i behov av ny värmekälla och självklart nytt kök, nya badrum och alla tapeter. 1,6 miljoner. Alternativet är ju då att gå till Älvsbyhus. Vår kalkyl som den ser ut idag kommer ge oss ett nytt hus på en ganska stor tomt 10 minuter från Norrköping med ett 40 kvm garage/verkstad för 1,8 miljoner.

Vad skulle DU välja??

När vi fick Marcus bestämde vi oss ganska snabbt för att sälja det hus vi hade då och leta efter ett större med släkten lite närmare. Chansen att hitta ett hus såg ganska mörk ut och efter ett antal visningar bestämde vi oss för att titta på nybyggnation. Med fler barn på gång kändes Älvsbyhus med deras relativt billiga hus som ett självklart val. Och här är vi nu. Med ett kontrakt som skrevs på en dag innan prishöjningen. En tomt som står och väntar och en fru som ska föda 2 dagar innan huset kommer.

Snacka om en spännande vår!!

Återkommer i veckan med lite uppgifter om tillval vi gjort och valt bort.

Bara planering...

Nu när den här bloggen är rätt ny tänkte jag meddela alla som kanske är inne och  läser att jag tänker skriva två, tre gånger i veckan fram till efter nyår typ.

Så bli inte blir besvikna på att jag skriver för sällan. Jag ä ju hemma och är pappaledig nu så något ska väl hinnas med. Men det finns inte hur mycket som helst att skriva om än.

Nu i veckan ska jag ta ett ordentligt tag i kommunen om utsättning av garaget så jag kan sätta fart med grunden. Vi har ju skrivit papper på tomten nu den 1:e november så nu är det bara att sätta fart.

Jag ska även åka och kolla in en urinseparerande toa. (måste ju ha sådana säger farbror kommun). Detta kommer det att skrivas mer om, det lovar jag.

Jag ska även ta tag i grävkillen och snickarn så jag får ordentliga prisuppgifter. Allt detta kommer självklart rapporteras om här. Vet själv när vi leta runt för info innan vi bestämde oss för att bygga. Det är svårt att hitta vad folk har betalat för olika saker. Förstår inte varför det är så hemligt. Våra kostnader kommer att redovisas, var så säkra.!!

Kolla in bloggen typ en gång i veckan för garanterad uppdatering.

Nog för nu...


Här ska vi bo!

Jag fixade fram lite bilder på området där vi ska bo. Jag ritade lite för att försöka markera vilken tomt som är vår. Men det blev väl så där.

Tomten är ca 2600kvm och har alla tänkbara anslutningar vid tomtgräns. Bara koppla på och se glad ut.
                                         
   


Eftersom bygglov nu är klart lägger jag in en bild på husplaceringen också. Som ni ser så blir det STOR plats på baksidan. Gissa vilka som ska åka 4-hjuling där när deblir lite större. Just det, pappa!Och om det är någon som kanske undrar så är detta i Luddingsbo. Ca 1.2 mil utanför Norrköping.

Vad är nu detta??

Jag tänkte dokumentera vårt husbygge här i det offentliga.

Vi heter Jonte, Sara, sonen Marcus och det ofödda barnet (som hinner komma innan huset. Räkna med en del info om det också. Heehe).

Vi bygger  TYR, en enplansvilla från Älvsbyhus. Ca 121 kvm som delas på 5 rok. Passar perfa nu när vi blir 4 i familjen.

Huset kommer vecka 14. Därefter tar det cirka en vecka att bygga det, sen typ 6 veckor "torktid", sen, sen får vi flytta. SKÖNT!!! Jag gillar inte lägenheten i Norrköping. Men men. 6 månader kvar...

Ska nog försöka få in de första bilderna från tomten nu i helgen.Det kommer en del info och mycket bilder så fort det händer något i bygget.

Hej så länge...

(Ta en titt på vårt blivande hem)
http://www.alvsbyhus.se/katalog/en_plans/tyr.html

RSS 2.0