Ny deadline

Idag är det sista dagen på vår deadline. Det är inte likt oss att snava precis vid målsnöret, men det gör vi. Allt är inte färdigt och därför ger jag oss ännu en månad. När Lina fyller ett år, då är allt färdigt härinne i huset. Lite fusk kanske, men det gör ingenting. Det går ju ändå inte att börja bygga varken altan eller bod. Och så vill jag faktiskt inte flytta, I like it here.

Lilla toaletten/Gästtoan...check!

Tyvärr! Det blir inte roligare än så här:



USCH! Ser ut som en offentlig toalett, men vet inte om jag orkar "pimpa" den. Som allra bäst kan den bli mindre ful. Så fort pengar rullar in blir det kakel och klinkers. Så värst mycket kan det väl inte kosta. Detta utrymme kan väl inte räknas som ett våtrum?

Smatter, smatter

Under kvällen lagade jag och Marcus middag, frukostkorv i tomatsås och ris. Macke smakade på riset och den råa korven. Han stoppade ner fingrarna i både mjöl och tomatpuré, för att sedan slicka på dem. Han sög på flaskan med kalvfond och på tuben med tomatpuré och han knaprade lite på vitlöken i smyg.

När vi senare sitter till bords smattrar det något fasligt i blöjan på Macke. Han skiner upp som en sol, tittar på Jonte och utbrister:

"Hörde du pappa?"

Ja, i den här familjen får man lära sig att vara stolt över sina kroppsljud.

Vem är jag?

Igår var jag på stan. Skulle shoppa nya träningsbyxor, med långa ben. Det är viktigt att byxorna har långa ben, annars ser jag ut som en kyckling med mina smala mycket bleka ben. Byxor med långa ben är också bra för en som inte är sådär jättetjenis med rakhyveln på vinterhalvåret. Inga byxor hittade jag. Alla var korta eller fula. Det var då jag insåg att jag inte vet vem jag är längre. Jag har alltid varit Sara, som älskar mode och som älskar att gå på stan. Sara, som har en överfull garderob med mängder av fina kläder. Sara, som sätter klädernas utseende före bekvämlighet. Vem är den där Sara? Ja, inte är det jag i alla fall. Ont i benen av att gå på stan. Och alla dessa affärer, tar de aldrig slut?


Kontor...check!

Nytt skrivbord, några hyllor och så ännu en garderob: Kontoret är färdigt.

Såhär såg mitt gamla skrivbord ut.





Nytt skrivbord och ny stol. Nu passar hurtsen in.



Eftersom jag köpte skrivbordet begagnat på Blocket, (250 spänn istället för 500) så var det lite repigt. Jag klippte därför ut cirklar i vit kartong och lade på bordsskivan. Över lade jag en glasskiva.



Datorhörna. Det börjar bli dags för en ny dator. Tydligen är det ett under att den fortfarande fungerar så pass bra som den gör.



Förvaring.



Det är bra att ha ett kontor.


Sjuk, sjukare, sjukast

Sjukdomen har landat igen. Än så länge bara hos Macke, men mamma ligger inte långt efter. Så här ser våra objudna gäster ut:


Sore Throat Plush Doll
Ont i halsen



Cough Plush Doll
och hosta.


Kolla in fler gulliga otäckingar på www.giantmicrobes.com.

Sovrum...check!

...I alla fall för nu. När jag tittade på de bilder av sovrummet som finns på bloggen under september 2008, insåg jag hur lite som egentligen hänt sedan dess:



Några nya kuddar och



blommor.

That´s it. Den vita TV:n från Samsung toppar fortfarande önskelistan:

Samsung 32" LCD - Vit
Den kostar bara 5719 kronor på www.elgiganten.se. To die for...

På andra plats till sovrummet är en urläcker lampa som Jonte och jag spanade in på EM för kanske ett år sedan. För dyr för oss, men bara för att vi inte har råd med en sak, ska man ju inte missunna andra. Så när mina föräldrar var på jakt efter en lampa, tipsade jag dem förstås om denna skönhet:



Den gör sig bra hos de blivande 50-åringarna, men den skulle göra sig ännu bättre hemma hos oss. (OK, jag erkänner. Jag är avis.) Vi vill ha en såklart ha en vit och planerna finns att tillverka en egen. Det hänger ju en "mall" inte alls långt härifrån...


Jag har blivit ensamstående...

... i alla fall på tisdagar. Och inte förrän efter klockan 7.40, men eftersom Jonte och jag är noga med att dela på ansvaret här hemma är detta en stor sak för mig. Idag var vi tvungna att storhandla. Så på eftermiddagen fick Lina åka till mormor och morfar och jag tog med mig Macke in till stan. Kvart över fem började Marcus se lite hängig ut, så jag fick helt enkelt stoppa ner min LÅÅÅÅÅNGA lista i fickan igen, trots att vi inte riktigt handlat klart. Väl ute i bilen märkte jag att jag glömt lasta ur den stora syskonvagnen och att mina sju påsar var lite väl fulla. Vid det här laget tyckte jag att det började bli sent och jag kände mig aningens stressad. Därför började jag lägga (läs slänga) in maten löst lite här och var i bilen. Sedan bar det av. Vi ringde till morfar så att Lina var redo, iklädd overall och mössa, när vi kom fram. Sedan hemåt. Väl hemma märkte jag att timern på utebelysningen inte fungerade. Mörkt ute, mörkt inne. Jag bestämde mig för att få med mig alla saker och barn in i huset direkt. Detta skulle med: Lina och Macke, Mackes "livskamrat" och ständiga följeslagare Älgen, Linas skötväska, en påse tomater, och så jag själv. Älgen i Mackes hand, Macke i min, väskan på ryggen Lina i famnen och tomaterna? Ja, tomaterna stoppade jag innanför jackan. En dålig idé visade det sig, när tomaterna en efter en började rulla ut i snön. Väl inne lagade vi mat och åt. Tandborstning, blöjbyten, pyjamas på och godnattsaga. Båda barnen i säng 19.06. Sedan var det dags att börja röja i köket och bära in all mat från bilen. Kvar att göra idag är att packa upp maten och röja upp i köket,tömma en tvättmaskin med blöta kläder som legat i maskinen sedan i förmiddags och plocka upp lite leksaker och kläder som ligger och skräpar. PUST! Tur att det bara är tisdag en gång i veckan.



MOOSE


Mums!

Smörgåstårta, vanlig tårta, kakor och muffins. Min mage är full. Tack för ett trevligt födelsedagskalas, du gamla Storasyster.

Badrum...check!

Badrummet är färdigt!






"Möblerna" kommer från IKEA, medan lampan och bänkskivorna är köpta på Bauhaus.



Jag gillar inte badkaret, men på sikt ska vi byta bort det till en dusch istället. Badkarsväggen är vi nöjda med. Den går att vika ut och förhindrar att det stänker när man duschar.



Den är inte så vacker. Vi valde den billigaste, 1900 kronor på Bauhaus. Det finns jättefina badkarsvägger i klarglas, men efter att ha haft en duschkabin i klarglas som var supersvår att hålla ren, kände vi att vi att denna dög. Ren och ganska ful fick gå före smutsig och jättefin.



Detta skåp är "inbyggt" och gömmer en hel del rör. Luckan som satt från början var den där luckan med "boklist" som orsakat så mycket klagan och merjobb i detta hus:



Vi löste det hela genom att köpa tre nya luckor från IKEA (likadana som vid tvättstället) och lämna ha en öppning i mitten av skåpet. Det blev bättre än väntat.

Inom kort är ni välkomna in i herr och fru Berggrens sovrum...



Husvisning

Idag var jag och tittade på hus. Ja, det verkar inte som vi klarar vår deadline, så jag flyttar till sommaren. Skämt åsido så måste jag säga att jag är väldigt glad att vi redan har ett hus, för jisses vilka hus folk försöker sälja. Mycket konstiga lösningar och slarv och fusk. Det mest skrämmande är dock att det faktiskt finns köpare till husen. Köpare som till och med bjuder högre pris.

Träningsvärk och trötta ben

Jag har faktiskt plåtat ytterligare två helt färdiga rum i detta hus, men några bilder får ni inte se idag. Då måste jag gå HELA vägen ut till hallen för att hämta kameran och sedan lägga in bilderna i datorn. Det förstår väl vem som helst att jag inte orkar. Jag har faktiskt just varit och tränat så nu blir det lite tv i soffan. Jag ska försöka att hålla mig ifrån att ta ett stort glas riktigt mörk O´boy. Eller kanske inte. Jag har ett motto med varför jag tränar: "to justify my rotten lifestyle".

Ett svettigt aerobicspass = Ett eller kanske två glas O´boy. Det blir som om träningspasset aldrig existerat, och inte O´boyen heller för den delen.


Man lär sig något nytt varje dag

Igår lärde sig Macke en viktig läxa: "Man ska inte tvätta tandborsten i toaletten". Mamma lärde sig också en läxa: "Du ska inte tro att du kan vända ryggen till ens en sekund, trots att din son nästan är 2½ år".

Länge leve Blocket!

I helgen var jag och Lina på IKEA och skulle köpa stolar. Jag förstod då varför de stolar vi kollat in kostade under 200 kronor. Istället blev det en vanlig kontorsstol. Ganska ful, men också ganska skön. (Vi har ju redan en likadan i arbetsrummet, så på så sätt behövde jag bara köpa en.)

STEFANO Arbetsstol
I eftermiddag ska Jonte hämta det nya skrivbordet som jag har köpt på Blocket. Jajamensan, det gamla bordet är sålt!

i övrigt så har det kommit någon och rövat bort mina barn. Inte "skalet" så att säga, utan det som finns inuti. Solstrålen Lina bara gnäller och gråter och är jättetrött, trots åtskilliga tupplurar, medan Macke skriker och bråkar mest hela tiden. Även han är jättetrött. Det är som om något sugit musten ur dem. Kan det vara så att barnen delar min uppfattning om denna mörka och kalla årstid? Vintern är verkligen pest och pina.


Marcus rum...check!

Idag kan jag stolt presentera, efter hela tio månader, det första rummet i huset som är helt färdigt:



Sängjakten fortsätter, men i övrigt är vi mycket nöjda. Gardinen är från början ett lakan från Ellos, pallen kommer från Åhléns och tavlan är från Isa Form.





I myshörnan läser vi många böcker.







Väggdekorationerna är köpta på nätet, www.zyboo.com



Vårt favoritskåp från IKEA heter Bestå. (Finns nu med blanksvarta luckor. Det vore något i vardagsrummet.)



Vid bordet dukar Macke ofta fram "makamoner och kinksås".



Brevlåda från "Bruka design" som vi köpt på Nordik.



Bilsparbössa från Jysk.



Fina bokstöd med bilar. Marcus hade en matchande spegel också, men den har han haft sönder.



Skylt som sitter på utsidan av hans dörr.

Det var allt för nu. Under veckan hoppas jag kunna visa flera helt färdiga rum. Det känns bra vill jag lova.






Lycka

Det är inte många gånger jag har sett Jonte så lycklig som när han under gårdagen äntligen fick igång sin Pajero. Detta är en lycka som jag inte förstår, men som jag absolut unnar honom. Nackdelen är väl att han varit i garaget sedan barnen lade sig. Jag ska strax ut och hälsa på den gamla skrothögen. Inte Jonte alltså, utan bilen.


Efter regn kommer... mera regn

Idag verkar Macke ganska pigg, kanske första feberfria dagen. Vad händer då? Jo, Lina vaknar alldeles hostig, snorig och febrig. Fortsätter det såhär så får vi byta efternamn till Alvedon.

Välja säng

Marcus har inte hoppat ur sängen någon mer gång sedan sist, vilket betyder att han totalt hoppat ur sängen en endaste gång. Vi har därför lagt "köpa säng-planerna" lite på is. De första dagarna letade jag febrilt på Blocket, men hittade inget. Den sängen vi först var sugna på, den låga loftsängen, tycker vi är lite för hög för vår våghals till son. Vi behöver en säng med någon slags "sidoskydd" så att han inte ramlar ner, men jag tycker att IKEA:s stödbrädor inte gör sängen speciellt inbjudande.

VIKARE Stödbräda
Jag har dock hittat en säng på Babyland som vi båda gillar. Alltså Jonte och jag. Macke har ännu ingen talan.


Sängen heter Helene Junior och kommer från BabyDan. Sidorna går att sänka och höja. När barnet inte behöver sidoskydd kan man sänka ner sidan och få en "vanlig" säng. Jag gillar även denna säng, eftersom den är ganska kort (140 cm) och inte tar så mycket plats i rummet. Dock är priset ett problem, 1999 kronor, utan madrass! Dyrt tycker vi.

Men å andra sidan kanske det är dumt att köpa en säng bara för att sidoskydden är fina. Hur länge använder man dem egentligen? Frågan är om vi ska stå ut med en "stödbräda" och låta Macke få en "storkillesäng" när Lina vuxit ur sin spjälsäng. Jag är kluven.... 

Aldrig nöjd

Idag är Jonte på jobbet. Det känns lite konstigt faktiskt, men ändå bra att allt börjar bli som vanligt. Solen skiner utanför och jag får en sådan härlig känsla i magen. Kanske bäst att inte gå ut. Det är bättre att kroppen får tro att det faktiskt är vår ute. Dessutom vägrar lilla Mackes feber att ge med sig, så vi blir nog innesittande idag också.

Jag försöker sälja vårt "skrivbord" med fyra tillhörande stolar,



i förhoppning om att kontoret ska bli färdigt och vi (läs jag, alltså Sara) äntligen ska bli nöjda med vårt kontor. Egentligen tycker jag att bordet är rätt snyggt, men det är inte så praktiskt när jag ska pyssla. En av databordets hurtsar ("Mikael" från IKEA)

MIKAEL Lådhurts på hjul
ska fyllas med pysselgrejor och då hurtsen inte passar ihop med bordet, måste bordet bort. Jag har tänkt mig ett skrivbord i samma serie som hurtsen,

MIKAEL Skrivbord
men då måste jag sälja det befintliga bordet först. Jag har även kollat in nya stolar till kontoret. Egentligen är det "Jules" arbetsstol från IKEA som jag önskar mig:

JULES Arbetsstol
men 695 kronor x 2 blir för dyrt, så det blir nog "Snille" istället.

SNILLE Arbetsstol
195 kronor styck. Lite mer vår prisklass just nu. Och för er undrar varför jag skriver att JAG vill ha och inte att VI vill ha, kan jag tala om att detta hittills enbart är mitt påhitt och mitt projekt. Blir inte bordet sålt, så blir det inga nya möbler...

Friskförklarade

Nu har vi friskförklarat allihopa, utom Macke. Feber idag igen. Men imorgon är det ny dag och nya tag.

Tillsammans

Nu har vi varit sjuka i en hel vecka. Det är en pärs att vara sjuk, men det har sina fördelar också. Jag tror inte att vi har umgåtts så här mycket sedan vi bodde i Vilbergen. Det var nästan ett år sedan. Och på ett sätt har vi influensan att tacka för vår tid tillsammans. Jonte är hemma från jobbet och det underlättar självklart om alla personer som man ska umgås med är på ett och samma ställe, men å andra sidan har ju Jonte både varit pappaledig och haft semester under förra året. Nej, det är själva sjukdomen, att vi inte orkar göra något annat än att sitta/ligga alldeles stilla som gör att vi har varit tillsammans så mycket. Det är ingen som orkar sätta upp några tavlor, måla några väggar eller jobba i garaget. Trevligt att umgås, men föga positivt för vår deadline. Nu vill jag bara vara frisk...


RSS 2.0