Köket

Vi går vidare till nästa rum som faktiskt nästan är färdigt. Ja, det är ju inte ett helt rum, eftersom både matplats och vardagsrum sitter ihop med köket, men jag visar i alla fall lite bilder från själva "laga mat-delen".


"Älvsbyhusstandarden" när det gäller köksluckor är enligt mig asful eller apful om man så vill. Luckorna är vita och det är väl helt OK. Problemet är dock att kanterna på alla luckor är bokfärgade. Såhär ser en lucka ut:




Jag säger bara: "Bok! Kliv in i år 2008 Ä-hus." På grund av denna usla boklist, valde vi till vita spårade köksluckor:




Inte hypermodernt och supersnyggt, men det duger absolut åt oss. För att få köket att se lite mer speciellt ut, valde vi att sätta kakel runt både det lilla köksfönstret och dörren in till tvättstugan. Svart kvadratiskt kakel blev vårt val. Kaklet gick på 2500 kronor och är köpt på Bauhaus. (Bauhaus är bra för oss med små plånböcker.). Och eftersom Ä-hus fortsätter på sin "boklinje" med bänkskivor i denna härliga färg, valde vi även nya svarta bänkskivor från Bauhaus. Bänskivorna kostade enbart  1050 kronor för hela köket. Då sågade Bauhaus skivorna till önskad längd. De befintliga skivorna satt skruvade från undersidan av skåpen och var mycket lätta att ta bort. Vi bytte också handtag på skåp och luckor. (Kan ni gissa vilken färg "standardhandtagen har?) De handtag vi bytte till liknar faktiskt de man får i nuvarande Älvsbyhusstandard. 

 
  


Egentligen hade vi velat ha inbyggnadsmicro-och ugn i köket, men vi tyckte att det stal för mycket av skafferiutrymmet. För att slippa att ha micron på köksbänken har vi dragit in el i skafferiet och helt enkelt ställt in microvågsugnen där. Alla maskiner är av märket Bosch (förutom vår billiga micro). Diskmaskinen valde vi bort, eftersom vi redan ägde en nästan splirrans. (Exakt likadan som den vi skulle ha fått. Vad är oddsen för det?) Vi valde till varmluftsugnen med häll. Kolla in ugnsluckan! Mycket häftig + att man slipper bli brännskadad när man sticker in händerna i ugnen:




Inför slutbesiktningen av huset var vi mycket nervösa då dörren till kylskåpet på något mystiskt sätt blivit skadad. När huset kom: Fin, slät lucka. När vi städade huset: Fin slät, lucka. När målaren hade tapetserat färdigt alla väggar: Fin, slät lucka. När golvläggarna hade lagt färdigt golvet: Ful, bucklig lucka. Mycket mysko. En idiot kan ju räkna ut vilka som pajat luckan, men några bevis för det hade vi inte. Och inte blev det något problem heller. Det kom en montör och satt dit en ny fin, slät lucka. Men efter ett par dagar upptäckte vi att den nya luckan inte alls var lika vit som dörren till frysen. Kylskåpsdörren var snarare gråaktig. Upprörda ringde vi montören och krävde ännu en lucka. Utan snack kom samme man tillbaka. Vet ni vad han sa? Han påstod att luckorna var samma färg. Jag hade aldrig hört maken till fräckhet! Det kunde väl till och med en apa se att luckorna hade olika färg. Då gjorde han något överraskande. Han bytte plats på kyl och frys och simsalabim så var det luckan till frysen som var gråaktig. Ljusfenomen sa mannen och jag kunde inte göra annat än att hålla med. Snacka om pinsamt! Nu har vi i alla fall fixat bra belysning i köket så att båda luckorna är vita och inte alls grå.


Det var alles om köket såhär långt. Det blev bra till slut, men lite tomt på dekorationer kanske någon tycker. Det kommer kanske, men köket måste ju funka också. För trots att bänken är ganska lång så är det lite dåligt med arbetsyta. Och ju mer prylar, desto stökigare blir det. Och städa är inte direkt vår favvosyssla just nu.


För att citera Nicke: Peace out!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0