Marcus rum



Nu har turen kommit till unge herr Berggrens rum. Detta rum är mitt favoritrum än så länge.(Och tur är väl det, eftersom jag för tillfället spenderar nästan halva livet därinne.) Barnrum är kul att inreda. Där får man ta ut svängarna ordentligt på samma gång som rummet måste vara funktionellt. Gärna vackert att titta på för alla i familjen med mycket plats för lek och mys och inte minst alla leksaker.

Från början ville jag att vi skulle göra ett romantiskt pojkrum, lite bara för att vara tvärtemot. Jag ogillar idéerna om att flickor är mjuka, rara och lugna (och rosa), medan pojkar är vilda, högljudda ch busiga (och biltokiga). Dessvärre fick jag ge upp idén om ett romantiskt pojkrum, eftersom det var svårt att hitta prylar och vår pojke faktiskt är vild, högljudd och busig (och biltokig). (Pappa gillade inte heller den romantiska idén.)

Hursomhelst så ville vi inte ha ett blått rum till Macke, men gärna ett färgglatt. Tapeterna vi valde till barnens rum är vitare än vitast. Ä-hus erbjöd enligt oss inga fina tapeter till barn, så vi körde på vitt. Eller egentligen trodde vi att det skulle bli lite åt färgen beige, men det är svårt att få någon bra uppfattning i tapetkatalogerna.

Ett helvitt rum till en tvååring. Hur kul är det? För att rummet inte skulle se ut som en institution, beställde vi lite snygga väggdekorationer. (http://www.zyboo.com/) De kostade 595 kronor och går att fästa och ta bort, om och om igen.

Klicka för att stänga fönster

Bråttom som jag alltid har smällde vi snabbt upp djungeldjuren lite huller om buller på två av väggarna i rummet. (se de röda markeringarna)



Det blev rätt ok, men ganska torrt och tråkigt i alla fall. Därför bestämde vi oss för att måla väggarna: Himmel och jord. (Idén knyckte vi från förpackningen med dekorationerna.) På IKEA hittade vi den perfekta taklampan till den soliga djungeln:




Jonte maskerade och målade väggarna. Vi målade även garderoberna, för att på så sätt slippa de fula luckorna. Den dagen Marcus vill ta bort djungeln, blir det utbyggnad av garderoben och skjutdörrar. Då vräker vi de usla "bokkantade" luckorna.





  



Djungeldelen, dvs halva rummet anser vi vara färdigt. I resten av rummet finns det en hel del att göra. Elementskydd med inbyggd bokförvaring ska konstrueras. En myshörna med läslampa och stjärnhimmel ska färdigställas (en del av väggen ska målas). Vi ska bygga en "customfittad" hylla till skåpet (IKEA.s BESTÅ once again) och vi ska fixa fler och bättre förvaringsutrymmen för alla leksaker. Och självklart lite fler roliga dekorationer och lampor...

  

Kommentarer
Postat av: Sofia

Mackes rum är verkligen så coolt/fint/härligt/fantasifullt! Jag är mäkta imponerad av er skaparkänsla.

2008-09-30 @ 21:39:39
Postat av: Anna & Magnus

Vilket fint barnrum. Mycket bra inspiration. Vår son ska oxå få djungeltema....

2008-10-06 @ 22:57:02
Postat av: johanna magnusson

superfint!

2008-10-07 @ 19:05:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0