Master bedroom



I vårt sovrum ville vi förutom sängen också ha någon typ av sängbord, samt en stor garderob. Visserligen finns det en klädkammare i direkt anslutning till sovrummet, men då den är fylld med diverse andra prylar, finns där ingen plats för herr och fru Berggrens kläder. Vi ville också att sovrummet skulle vara lättstädat, eftersom ett sovrum är dammråttornas paradis. Och ni som någon gång har ammat, vet hur håret formligen rasar av huvudet och göder de redan feta dammråttorna ytterligare. Med alla dessa krav på möbler  framstod sovrummet helt plötsligt som ganska litet. Vi köpte IKEA:S serie MALM, som inte bara är snygg, utan också väldigt smart. För att få plats med garderoben, valde vi bort sängbord och köpte en sänggavel med utdragsförvaring istället:

MALM Huvudgavel/ sänghylla, 3 delar
Visserligen står det i instruktionen att man ej ska använda gaveln utan sängstommen, men det struntade vi i. Vi har tidigare haft MALM sängstomme och tyckte att den blev så dammig och att den gjorde sängen svårbäddad. Vi ställde helt enkelt gaveln mot väggen och sängen mot gaveln. Det blev bra och det går supersnabbt att bädda. Det får inte vara krångligt att bädda, för då blir det inte av. (Vissa dagar måste vi dessutom bädda fler gånger, eftersom Marcus tycker om att leka koja under överkastet.)

Vidare köpte vi en garderob med skjutdörrar.  Det sparar en hel del plats. Nackdelen är att vi är så lata så att vi sällan stänger garderobsdörrarna efter oss. Men det säger nog mer om Jonte och mig än om garderoben. Här är den i alla fall:
PAX Garderob med skjutdörrar


Det är väl allt i möbelväg i sovrummet, förutom sängen såklart. IKEA den också. Väldigt skön. Extra skön är den när vi redan klockan sex på morgonen hör: "Öppa döjjen, pappa kommej"!  (Särskilt när det är Jontes tur att gå upp.) 

Vi har försökt skapa en lite romantisk atmosfär i sovrummet, men är inte klara än på långa vägar. Fler kuddar, nya lampor och kanske några fler ljusstakar gör förhoppningsvis rummet lite mysigare. Det är lite sterilt i nuläget:

 


Vad tror ni ska sitta på denna vägg i framtiden?



Självklart en TV. Och eftersom klädkammaren gömmer sig bakom väggen, kan vi dra in sladdarna där. Ingen ekonomi för en TV ännu, men just nu ligger denna högst på önskelistan:

Klicka för att se större bild

VIT. Den är som gjord för vårt sovrum. Dessvärre lär jag väl bli utsparkad från sängen om vi skulle köpa en "sovrums-TV". (Tydligen är det straffbart att äta en oskyldig liten kvällknäckemacka medan man tittar på Family Guy... Undrar varför.)

Pricken över i i vårt sovrum. Romantiskt som aldrig förr:



Pussgurkor!

Kommentarer
Postat av: Sofia

Det tar sig må jag säga. Såg ni förresten vad snabb jag var att läsa, endast två minuter efter inlägget kom ut var jag där. Snabb som en kobra :).

2008-09-22 @ 20:45:01
Postat av: Nina från Nyköping

Måste berömma er för eret fina sovrum!! Ni har lyckats att få det romantiskt utan massa krusiduller. Jag vill absolut ha samma härliga färg i vårat hus när det kommer. Vi har beställt ett Mimer somkommer v.6 nästa år....

2008-10-01 @ 22:19:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0