Matplats och vardagsrum



Det vi föll för när vi valde "Tyr" framför Älvsbyhus andra husmodeller, var att huset kändes rymligt och luftigt med kök/vardagsrum i "samma rum". Vardagsrummet skulle egentligen varit ännu större, men vi valde till ett extra rum istället, eftersom vi ville ha ett litet kontor. Trots detta tycker vi att vardagsrummet är stort och luftigt. Det är nästan fem meter från soffan till TV:n, så äntligen fick vi en ursäkt att köpa vår snygga platt-TV. Vi hade tänkt köpa en 50-tummare, men nöjde oss till slut med 42. Och nöjda det är vi. Här kommer lite bilder:



En svart fondvägg bryter av lite av färgen beige som vi är så förtjusta i. Visserligen är inte svart en färg, men ändå... Vi har målat kabelkanalen mellan TV:n och TV-bänken blanksvart för att matcha TV:n och högtalarna. TV-bänken är vår favoritmöbel BESTÅ från IKEA. Vi har satt på ben och lagt på en bänkskiva i ek för att matcha golvet som är ekfärgat. Det är superbra att ha DVD och sådant i ett stängt skåp när man har klåfingriga barn med kladdiga händer. (Bra är det också för att ingen ser hur stökigt det är inne i skåpen. Det överlämnar jag till er fantasi.)



Matbordet sett ifrån köket. Ekmöbler, of course. Dessa är köpta på Nordik. Först funderade vi på ett bord för åtta personer, men kom snart fram till att det skulle bli lite för trångt. Vi har ju två små knattar som måste få plats med sina stolar med utstående "snubbel-ben". En sak till: Plastmatta istället för trägolv: Varje barnfamiljs dröm. Det borde det i alla fall vara.

    
    

Vi valde till lägre fönster i vardagsrummet. Det var absolut värt pengarna. Mer ljus till folket!

Vardagsrumsbordet har vi i likhet med köksbordet köpt på Nordik. Det är ganska tungt, vilket är bra, eftersom Marcus känner för att möblera om ibland. Tavlor saknas fortfarande på väggarna, men det kommer. Det blir lite "canvas-tema"...

Något som är lite tråkigt med Ä-husen är att fönsterbrädorna sticker ut en bra bit från väggen, vilket gör det krångligt när man ska välja gardiner. Det är inte så supersnyggt med exempelvis panelgardiner som "ligger" mot fönsterbrädan. Det ser då nästan ut som någon gömt sig bakom den buktande gardinen. För att slippa skrämma iväg eventuella gäster med gömda "gardinmonster" köpte vi takskenan KVARTAL från IKEA. Den går att göra hur lång, eller kort man vill. Ja, jag får väl erkänna. Vi har nog ett riktigt IKEA-hem. Detta är bara början...


Kommentarer
Postat av: Sofia

Yeeey, kul med bilder! Vad fint ni har det. Bilderna på ert hus skulle absolut platsa i ett inredningsmagasin. Väntar spänt på att få se bilder från Marcus nymålade rum. Har ju iofs sett det live, men ändå...

2008-09-15 @ 21:17:21
Postat av: Pita

Riktigt snyggt!!

Speciellt tv:n ;)

Hoppas allt är toppen.

2008-09-16 @ 08:38:35
URL: http://pierretauberman.blogg.se/
Postat av: Peter

Mkt snyggt måste jag säga! Smart idé att kakla vid fönster o dörr i köket. Blir stor skillnad! Vi får vårt Tyr v4 nästa år, kanske snor lite idéer från er.. :)

2008-09-16 @ 14:26:38
Postat av: Jocke

Hej!

Tackar för en fin o intressant sida!! Kommer ett Tyr hus till oss våren 09. Nyfiken på den fina plastmattan i kök/vardagsrum, är det en "egen" produkt eller från Älvsbyhus sortiment?

/Jocke

2008-09-30 @ 21:34:15
Postat av: Johanna

Jag gillar verkligen era gardinstänger i köket! Kommer du ihåg var ni har köpt dem?

2009-01-11 @ 20:39:55
URL: http://karstaby.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0