Sex månader...

Idag är det exakt ett halvår sedan vi hade slutbesiktning på huset och alltså sista dagen att "rapportera" eventuella brister och fel. Vi har inte hittat några nya brister, bara de gamla som inte har åtgärdats ännu. Det värsta och mest störande "felet" finns i badrummet. Det är repor i mattan. Inte så stora och egentligen inte speciellt störande i sig, men dessa repor medför stora bekymmer.

OM (vi vet alltså inte ännu) Ä-hus behagar att fixa reporna, vilka fanns redan vid husleverans (badrummet är redan färdigt när huset kommer), måste i princip hela badrummet göras om. Våtrumstapeten är satt efter plastmattan och för att byta golv, måste även väggbeklädnaden bort.

På grund av detta har vi inte gjort iordning badrummet ännu. I standarden finns enbart toalett, ett fult badkar (ni har hört det förr) och ett handfat, stil offentlig toalett. Eftersom vi har tänkt att kakla badrummet när plånboken är större, har vi bara köpt enkla billiga och nödvändiga möbler. Inte så kul, men det blir nog fint ändå. Badkaret behåller vi, men handfatet ska bytas. Toaletten måste vi byta, eftersom människorna i härliga Söderköpings kommun tänker på miljön och separerar sin urin. Att det inte finns några toaletter att få tag på, är en annan historia. Hursomhelst så ser badrummet i princip fortfarande ut som för sex månader sedan, förutom en liten detalj. Våra saker: tandborstar, handdukar, hårprodukter, rakhyvlar, parfymer, smink, mediciner, badleksaker, you name it... Hur mycket prylar som helst och ingen vettig förvaring (förutom skåpet med rören, men det ska vi inte prata om idag). Stökigt är bara förnamnet. Och det är ju ingen idé att sätta upp möbler som vi måste ta ner OM vi nu ska få badrummet fixat. När ni hör denna historia kanske ni förstår att inga bilder på badrummet är att vänta på ett bra tag. Men ni kan få se de små som orsakat stöket:



Visst skulle vi kunna strunta i att fixa dessa, men när vi har betalat nästan en miljon för huset, så ska det väl vara helt och fräscht?

I övrigt väntar vi på målaren som ska spackla en sned vägg och mattläggaren som ska fixa en bula i golvet. På "gästtoan", vårt nuvarande skötrum, väntar vi på ett besked om eventuell ny tapet. Annars är läget super. Vi trivs hur bra som helst. Härligt med eget hus!


Kommentarer
Postat av: Mr 2

Hade ni mycket anmärkningar på erat hus? Vårat Tyr kom i torsdags och änn så länge har jag hittat så mcyket fel att det tar flera sidor att skriva ner :(. Efter att ha tittat på bilderna tycker jag i allafall att ni har ett mycket fint hus.

2008-10-13 @ 22:49:07
Postat av: Berggren

Slutbesiktningsprotokollet blev på två och en halv sida, sedan är det sådant som vi har hittat i efterhand, så kanske tre sidor. Det mesta är bara lite småslarv som fixas lätt. Badrummet är nog det största. Vi är mycket nöjda med vårt bygglag och jämfört med vissa andra Ä-husägare verkar vi ha fått ett bra och välgjort hus. Hoppas att det löser sig med ert Tyr. Det är bara att ligga på som tusan så att allt blir fixat.

2008-10-14 @ 12:57:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0