Snabbjobb med STOR maskin!

Igår kom Benny kompis Danne ut med sin maskin och hjälpte oss med lite grävnig. Anledning till detta är att Bennys grävare har lite svårt att nå in med grus i vår grund. Men det problemet hade INTE Danne kan jag säga. Satan va det gick smidigt! Dom körde några timmar igår och redan då såg man att det kommer gå undan det här. Idag klockan 07,00 var jag på plats på tomten och började lägga på lite dagvattenrör innan grabbarna grus anlände vid 8. Danne satte fart med grävarn och vid 14 var typ allt klart. Helt sjukt! Det som blev gjort var: 10 cm grus i hela grunden. Grus på utsida och insida av alla ytterbalkar. Återfyllnad med jord runt hela grunden. Grävning av hål till kiss-tanken, montering av den och återfyllnad. Grus runt garageplattan och sedan utläggning av diverse högar som legat lite ivägen. Timmarna allt detta tog kan du räkna på dina tio fingrar. Mmmm.
En del bilder med tillhörande förklaringar följer.

image137
Observera den extremt välskötta maskinen!!

image138
Så här såg det ut när vi började. Bennys bror Tomas har vart i farten och anlagt en mycket fin lossningsplats, där kranbilen ska stå när huset kommer. Mycket snyggt jobbat!!

     
Skivorna som står mot grunden är glasfiberskivor ¨som agerar ras-skydd. För att slippa få in massa bråte under huset.

     
image147
Linnslusen Benny tjatade mycket om att kameran skulle fram. Här jobbas det med dagvattnet.

 
Här är bilder på dagvatteninstalationen. Som ni ser har vi lagt rören uppepå dräneringen. 20 cm grus ligger dock imellan som synes på bild nummer två. Därifrån ska det grävas vidare till diverse brunnar och stenkistor. Mer info om det kommer när det är färdigt.

     
image154

     
image159
Titta på solen. Sköööönt!!


     
Här är första "spadtaget" till kiss-tanken. Den fantastiska maskinen hade egen nivå...nått. Vi behövde inte använa lasern. Grävarn fixade biffen. Cooooolt!
image164
Linnslusen igen...

image165
Kiss-tanken på väg att hamna i leran. Men först måste en del is hackas loss. Satan va jag va trött efter det kan jag säga. Därför saknas det en del bilder nu på det sista av monteringen av lock och så. Sorry...

image166
Så här blev det iallafall. Snyggt!


     
En utsmetad hög. Nu börjar det likna nått på tomten.

   
Garaget fick också lite grus runt sig.

   
Så här ser det ut nu. Kolla gärna och jämför med första bilderna i detta inlägg. Till vänster på den sista bilden ser ni hur vi dragit el och tele rör. Dessa ska täkas med 30-50cm "jord" så småningom.

Nog för nu.

FROSSA I BILDER. Tjooohooo!!


Kommentarer
Postat av: ag

Jäklar....

2008-02-17 @ 15:24:35
Postat av: Kusin Vitamin

Skönt att se att några jobbar :)
Vi kommer ut snart och kollar på bygget !!
/ Frida Danne & Isabelle

2008-02-23 @ 22:40:54
URL: http://thizze.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0